Years & Years – Palo Santo: Megérkezett az év pop albuma?

Olly Alexander a Years & Years frontembere sohasem tagadta igazi inspirációit: Britney Spears, Madonna, Whitney Huston és még sorolhatnánk… A banda megalakulásakor Olly-nak határozottan tanácsolták, hogyha el szeretne valamit is érni a pop szakmában ne fedje fel szexuális beállítottságát, melyet nem tett meg természetesen. Talán ennek is befolyása volt a banda második albumának, a most megjelent „Palo Santo”-nak a szexualitás és a szimbolizmus köré épült témája. Emellett itt is kiemelt szerepet játszik a pop és az LGBTQ emberek támogatása, illetve az elfogadás, mely Olly szájából még valódibbnak hangzik, mint bárki máséból, nem?

2015-ben jelent meg a banda debütáló albuma, mely óriási sikernek örvendett akkoriban. A Sziget Fesztivált és később a Volt Fesztivált is megjárták a fiúk egyetlen korongjukkal, amikről olyan slágereket sikerült bemutatniuk, mint a „King”, a „Desire” vagy a „Shine”. Úgy tűnik a ma megjelent korongról sem hiányozhatnak ezek a slágergyanús anyagok.

A „Palo Santo” (angolra fordítva: Holy Wood) egy elektronikus-pop album lett, aminek előfutárait, a „Sanctify”-t, az „If You’re Over Me”-t és az album címadó dalát, a „Palo Santo”-t már nálunk is hallhattátok. Most a teljes album is végre napvilágra került, melyben a banda tagjai is executive producerként vannak feltüntetve. A korongot, mely telistele van „bop”-okkal, alább hallgathatod meg.

Az évek során Alexander egy igazi LGBTQ ikonná nőtte ki magát, ami nem meglepő. A fellépőruhái egyre extravagánsabbak lettek, mert kilépni a komfortzónájából és azt mutatni a közönségnek, hogy igen, ez Ő, és így érzi magát kényelmesen. A „tiltás, tanácsolás” ellenére is kiállt az LGBTQ emberek, az egyenlő jogok, illetve a kisebbségek mellett, és nem csak kiállt, hanem egyben a tagja is annak.