Feltörekvő zenészeink: The Griffins

FELTÖR

Legelső cikkünkben a legelső jelentkezőt mutatjuk be nektek. Ezután minden szombaton egy újabb feltörekvő zenésszel vagy zenekarral ismerkedhettek meg nálunk. Az első egy zenekar, amely a The Griffins nevet viseli.

10291090_685993978129376_2893024615476540833_n

A the griffins 2011 augusztusában alakult. Eleinte háromtagú volt a zenekar (ének-gitár – Gácsi István, dob – Baranyai Gergő basszusgitár – Bertalan Bálint). Az első saját dalok erre a felállásra íródtak, azonban ezek az eredeti formájukban soha nem kerültek rögzítésre. A zenekar 2012 júniusában egészült ki Nagy Lászlóval (rap). Az új saját dalokban már a rap is jelentős teret kapott. 2012 augusztusában csatlakozott a bandához Kiss Péter (gitár-szólógitár), aki saját stílusával egészítette ki a meglévő saját szerzeményeket. Az első griffins anyag 2012 novemberében készült el Fel a fejjel címmel, mely öt dalt tartalmazott, s a címadó dal az MR2 Petőfi Rádióban debütálhatott és szólhatott. A következő év elején talált rá a zenekar a CLS Kiadóra, akivel azóta is együttműködésben vannak. 2013 áprilisában került felvételre hét új dal, mellyel a Fel a fejjel EP nagylemez lett. Ez év nyarán rögzítette a zenekar első videoklipjét is, mely számos fórumon került bemutatásra, köztük tévékben. Idén szeptemberben került sor egy tagcserére. A zenekar új basszusgitárost (Lakos Tamás) köszönthet köreiben. A griffins eddigi élete alatt számos koncertet adott, megfordult kisebb fesztiválokon, klubokban, saját szervezésű koncerteken kisebb, nagyobb városokban és a fővárosban is. Tehetségkutatókon szakmai zsűritől és elsősorban a közönségtől kapott jó visszajelzések, bíztatások és az, hogy a dalokat a vártnál sokkal nagyobb siker fogadta és azokat a hallgatóság befogadta, valamit különdíjak is sokat segítenek abban, hogy a zenekar folyamatos fejlődésre képes. Külön sikerként könyvelhető el az, hogy a griffins dalokat szinte minden korú és zenei beállítottságú hallgató képes befogadni és szeretni.

Íme a zenekar első dala és klipje:

Májusban kezdődött a Griffins új anyagának online bemutatója, amelyre egy Facebook eseményen került sor, ahol hetente, egyesével mutatták be a számokat az érdeklődőknek. Három új dal került nyilvánosságra, melyből mindhárom különböző stílust képvisel, ezzel is hangsúlyozva a zenekar a zenei sokszínűségét, nyitottságát, melyet rendkívül fontosnak tartanak a srácok. Az EP a ‘Legyen könnyebb’ címet viseli és a három dalt végighallgatva eljutunk a laza jazz-es dallamoktól a buli rock’n roll-on keresztül egészen a pörgős metálos hangulatokig. A köntös populáris, a mondanivaló minőségi,érdemes végighallgatni az anyagot. A bemutatónak persze nincs vége, hiszen hamarosan jön az újabb dal, ami videoklippel fog érkezni, szóval hamarosan itt a második Griffins klip is.

A Legyen könnyebb EP dalai:

Legyen könnyebb

Van egy Istenem

Akarom

Elérhetőségek:

Facebook

YouTube

Hivatalos Weboldal: Az összes eddig közzétett Griffins dal letölthető az oldalon