Ismerd meg MONTERO világát – megérkezett Lil Nas X debütáló albuma

Íme a MONTERO!

Lil Nas X 2018-ban bombaként robbant be a zeneiparba Old Town Road című virális slágerével, most, 3 évvel később pedig a debütáló albumát is megkaptuk, és nem akármilyen anyagot rakott össze nekünk a rapper-énekes. A korongot saját maga után MONTERO-ra keresztelte, ami nem csak azért találó, mert ez a bemutatkozó lemeze, hanem, mert igencsak személyesre is sikeredett.

Az albumon a 22 éves előadó az élete szinte összes fontos témáját feszegeti 15 trackken keresztül, így szó esik magányról, sikerről és hírnévről, szerelemről, szexualitásról, önmaga elfogadásáról, és a múltjáról, emellett pedig zeneileg is igencsak színes a felhozatal.

A nyitódal az első kislemez, a MONTERO (Call Me By Your Name), amely egyébként az USA-ban, az Egyesült Királyságban, és egy rakat európai országban, például Franciaországban és Norvégiában is listavezető lett, majd a Dead Right Now-n a szüleivel való rossz viszonyáról, és a siker előtti éveiről rappel. Hasonló mondanivalóval rendelkezik a Sun Goes Down, de azért a siker utáni életről is szó esik, például a lemez második slágerén, az Industry Baby-n, a Scoop-on, vagy éppen a Dolla Sign Slime-on.

Lil Nas az érzelmesebb oldalát sem fél megcsillogtatni, így ezt hallhatjuk a záródalon, az Am I Dreaming-en, a Void-on, melynek a középpontjában a magány áll, illetve a That’s What I Want-on, amihez a megjelenéssel együtt a klipet is megkaptuk.

A videóban, mint ahogy az a dalszöveg is tükrözi, a rapper a szerelem után sóvárog, ám amikor megkapja azt, nem éppen úgy alakul, ahogy ő számított rá. Az utolsó pár képkockában, ahol egyébként Billy Porter is feltűnik pár másodpercre, tudatosítja bennünk, hogy a valódi szerelme nem más, mint a zene.

Az album mindezek mellett nem akármilyen vendégeket tudhat magáénak, ugyanis csatlakozik Lil Nas-hoz egy-egy dal erejéig Doja Cat, Jack Harlow, Megan Thee Stallion, Elton John, és Miley Cyrus is.

Az biztos, hogy az előadó felért az elvárásokhoz a debütáló anyagával és még jópár évig folytatódik majd a sikertörténete.