Tudtad, hogy Mabel…

Boldog születésnapot, Mabel!

Mabel Alabama-Pearl McVey vagy ahogy hallhatunk róla többet, Mabel, a svéd-brit dalszerző-énekes, akinek a nevéhez olyan dalokat köthetünk, mint a Don’t Call Me Up vagy legutóbbi nagydurranása, a Clean Bandittel közös Tick Tock.

… Spanyolországban született?

De Svédországban nevelkedett fiatal kora óta. Alhaurín el Grande-ban látott napvilágot, majd pár év után felköltöztek északra, Svédországba, majd amikor befejezte a középiskolát Londonba költözött, hogy megvalósítsa álmait.

… -nek a zene a vérében van?

Ez csak természetes, hiszen édesanyja Neneh Cherry híres svéd énekesnő, rapper, valamint médiaszemélyiség, akinek zenei karrierje egészen a ’80-as évekre nyúl vissza. Édesapja pedig egy angol zenei producer, énekes és dalszövegíró, Cameron McVey. A nagypapája Don Cherry, aki egy amerikai jazz trombitás volt, nagybácsikája pedig rock-énekes, míg féltesója a Mattafix angol elektronikus duó egyik tagja volt. Nem csoda, hogy Mabel pedig korunk egyik legismertebb, feltörekvő pop előadója.

… nem hitte el, hogy felkapták?

Amikor kiderült, hogy a brit rádiós, Annie Mac a hét dalának választotta egyik dalát, azt hitte viccelnek vele. Éppen koncerten volt, amikor édesapja felkereste a hírrel, de Ő csak kinevette és elrakta a telefonját, hogy élvezhesse a koncertet. Majd miután vége lett és elővette azt, annyit észlelt, hogy több száz tweet és üzenet érkezett…

Egy koncerten voltam a barátaimmal, amikor kaptam egy SMS-t apukámtól, hogy az egyik haverja írta neki, hogy Annie Mac az én dalomat választotta a hét dalának és visszaírtam, hogy ez a haverja biztosan seggfej, mert biztosan nem került fel a dalom Annie Machez… majd elraktam a telefonom és végigtomboltam a koncertet. Majd a végén, amikor elővettem egy csomó üzenetem és értesítésem érkezett. El sem hittem az egészet, annyira emlékszem, hogy elkezdtem sírni

– mesélte az énekesnő az i-D magazinnak.
… -nek nehéz volt félvérként felnőnie?

Ezekről a tapasztalatairól is mesélt a Bustle magazinnak, ahol megemlítette, hogy fiatal felnőttként nagyon nehéz volt, mert nem igazán találta meg önmagát. Szerencsére édesanyja mindig is ott volt neki.

Fogalmam nem volt ki vagyok. Soha nem láttam magam szépnek, hiába tartottak sokan annak, köztük anyukám is.

… svédül vezetett divatblogot?

Sőt, ha ez nem lenne elég, ez eljuttatta fiatal korában egy Stella McCartney divatbemutatóra is.

… megpróbált jógaoktató is lenni?

De hamar rá kellett jönnie, ez nem neki való és kizárólag zenélni szeretne a jövőben.

Egy ideig megpróbáltam elnyomni magamban az egész zenei karrier témát, olyannyira, hogy jógát akartam oktatni. Furán hangzik, de mivel éveken át táncoltam, ezért elég hajlékony is vagyok… de aztán rájöttem, hogy inkább R&B zenét szeretnék csinálni

– árulta el Mabel.
… 2015-ben töltötte fel első dalát Soundcloudra.

Ez pedig a Know Me Better c. szerzemény volt, amit még a személyes Soundcloud fiókjára töltött fel 2015-ben, ez pedig megadta a kezdőlökést a karrierjének, mely végül abban teljesült ki, hogy az egész világ ismeri mára a nevét.

… történelmet írt egyik koncertjével?

Mégpedig az Ő 2019-es koncertje volt az első, amelynek vertikális volt az elrendezése a PlanetRadio szerint. Érdekes koncepció az biztos.

… Harry Styles előzenekara is volt?

Úgy van, 2018-ban az énekesnő nyitott Harry Styles Live on Tour c. turnésorozatán, egész Európában, így például fellépett a londoni O2 Arénában, Németországban, Párizsban de Olaszországban is.

… közös kollabot készített a H&M-el

Úgy ám, limitált ideig itthon is lehetett kapni a Mabel nevével fémjelzett kollekció darabjait, mely a KangolXHM keretein belül valósult meg.