Megjelent a Coldplay Budapesten bemutatott dala

A Coldplay a héten örök nyomot hagyott a magyar szívekben. A mai napon pedig megjelentette legújabb dalát, a „feelslikeimfallinginlove”-ot, amely igazán különleges a hazai közönség számára, hiszen a budapesti koncertek nézői hallhatták először élőben.

Coldplay jelenleg is folyó turnéjának úttörő fenntarthatósági intézkedéseivel párhuzamosan – amely eddig 59 százalékkal kevesebb karbonlábnyomot hagyott maga után az előző stadionturnéjukhoz képest – bejelentette, hogy idén október 4-én érkezik a valaha volt legkörnyezetbarátabb lemeze, a ’MOON MUSiC’

Ez lesz a világ első zenei anyaga, amely 100%-ban újrahasznosított, 140 grammos EcoRecord LP-n érkezik. Ezzel elmondható, hogy a zenekar 25 tonna műanyag gyártását akadályozza meg, és 85 százalékkal csökkenti a gyártási folyamat széndioxid-kibocsátását kilogrammonként a hagyományos 140 grammos vinylhez képest. Hasonlóképp jártak el a CD gyártás folyamatainál, amelyet EcoCD néven forgalmaznak majd, és amelyet 90 százalékban újrahasznosított polikarbonátból készítettek. 

Ezenkívül a zenekar együttműködött korábbi partnerével, a The Ocean Cleanup-pal, hogy létrehozzanak egy új formátumot, melyet Notebook Edition EcoRecord LP-nek neveznek. Egy lebilincselő érdekesség, hogy ez a kiadvány olyan újrahasznosított pet palackokból készül, amelyeket a guatemalai Rio Las Vacas folyóból halászott ki a szervezet, megakadályozva ezzel, hogy a műanyag elérjen a Hondurasi-öbölig és az Atlanti-óceánig. Tekintsd meg a The Ocean Cleanup videóját a folyamatról itt.

A „feelslikeimfallinginlove” hozza a Coldplaytől megszokott eufórikus stadionhangzást – Max Martin produceri munkájával kiegészítve.