„Csináld azt, ami jól esik, mert mindenki más helyetted fog dönteni” – exkluzív interjú SG Lewis-szal a Szigetről

Samuel George Lewis, vagyis művésznevén SG Lewis neve elsőre nem biztos, hogy ismerősen csenghet, ugyanis hosszú évekig főként a háttérben munkálkodott. A 29 éves DJ, producer és zeneszerző/énekes mára már olyan nevekkel kollaborált, mint Dua Lipa (Hallucinate), Ruel (Flames), Tove Lo (Call On Me, Pineapple Slice), Mabel (Let Them Know, Let Love Go), Elton John (Orbit), (Live to Survive) és ezt a listát szinte a végtelenségig lehetne folytatni, de amellett sem mehetünk el, hogy mindezek mellett egyébként volt ideje arra is, hogy saját, kicsit dreamy, kicsit dance, kicsit house stílusát is kialakítsa és az egyik legfelkapottabb név legyen a szakmában, aki két stúdióalbumot is magáénak tudhat (Times és AudioLust & HigherLove).

Egy nagyon izgalmas és pörgős karakterként ült le a MUSICDAILY-vel beszélgetni a producer, nem sokkal koncertje előtt a 2023-as Sziget Fesztiválon. Kiderült, hogy kivel szeretne a legjobban együtt dolgozni, mesélt második lemezéről, sőt még arról is volt időnk beszélgetni, hogy a gold vagy silver tequilát szereti-e jobban, de persze nem hagytuk ki a szeretlek szó megtanítását sem, illetve ő is üzent követőinek.

Nagyon örülünk, hogy végre Budapesten vagy! Volt lehetőséged egy kicsit körülnézni a városban?

Igen, el is mentem egy itteni termálfürdőbe, voltam a hideg és a meleg medencékben is. Amikor ideértem nagyon fáradtnak éreztem magam, aztán miután hazatértem a fürdőből, kipihentnek érzem magam.

Legutóbbi lemezedet, az “AudioLust & HigherLove”-ot 2023-ban adtad ki. Mi volt a legélvezetesebb része a lemez elkészítésének?

Akkor készítettem, amikor minden zárva volt. Előtte sok időt töltöttem mindenféle klubban, de valószínűleg ez lesz az egyetlen alkalom, amikor valamelyik lemezemen nem érezhető a bulik közvetlen hatása, mert ugye minden zárva volt. Ahelyett, hogy az éjszakai életből merítettem volna inspirációt, újra felfedeztem régebbi felvételeimet és olyan zenéket hallgattam, ami nem feltétlenül a bulizáshoz volt köthető… ez pedig nagyon felszabadító volt és kreatívkodhattam.

Mi volt a legfontosabb dolog, amit megtanultál a lemez készítése közben?

Úgy érzem, hogy a legfontosabb dolog, amit megtanultam, az az, hogy ne féljek semmitől. Igazából, csak azért, mert producerkedem, nem jelenti azt, hogy ne énekelhetnék. Vagy, ha énekes vagy, ne lehetnél producer is. Próbálj ki minden területet, amit a kreativitásod enged felfedezni!

Melyik dalodat mutatnád meg egy olyan embernek, aki nem ismer téged?

Szerintem ez mindig változik. Régen inkább a Chemicalst mondtam, de mostanában már inkább a Fever Dreamet, jelenleg ez illik a stílusomhoz a legjobban.

Ha egy főcímdalt kéne választanod az életednek, melyik lenne az?
Nagyon sok elképesztő előadóval dolgoztál már együtt, mint mondjuk Dua Lipa vagy Tove Lo. Ha bárkit választhatnál, kivel dolgoznál együtt a legszívesebben most?

A listának sosincs vége, de most jelenleg azt mondanám, hogy az akivel nagyon szívesen dolgoznék együtt, az Charli XCX. Imádom! Óriási rajongója vagyok.

Hamár egy fesztiválon vagyunk, beszélgessünk a turnézásról egy kicsit. Van bármiféle rituáléd, amit a koncertjeid előtt csinálsz?

Hát, attól függ. Ha élő bandával lépek fel, akkor biztosan kantálunk valamit közösen, majd tolunk egy tequila shotot. De néha…

Gold vagy silver?

A goldot jobban csípem.

És mi nélkül nem tudnál útra kelni?

Hű, az airpodsom. Már elhagytam… az ötödik párt nyúzom.

Hány napon belül?

Haha, az elmúlt években. De mindig velük megyek el otthonról.

Elég régóta a zeneipar részese vagy. Ha lenne egy időgéped, amivel visszamehetnél a kezdetekhez és egy tanácsot adhatnál a fiatal önmagadnak, mi lenne az?

Ne hallgass senkire. Csináld azt, ami jól esik, mert mindenki más helyetted fogja eldönteni, hogy mi a népszerű, vagy mi lenne a helyes. De az egyetlen helyes dolog az, ami miatt te is izgalomba jössz.

És mit jelent neked a siker? Hogyan írnád körül?

A siker nekem az, amikor látom, hogy az emberek élvezik a zenémet. Hogy valahogy megtalálja őket. Beszéljünk itt egy, öt vagy 10.000 emberről, jó dolog, ha segít nekik helyrejönni.

Üzennél valamit a magyar rajongóidnak?

Azt mondanám, hogy köszönöm, hogy ezen a csodás fesztiválon léphetek fel, köszönöm a lehetőséget, hogy ideutazhattam és elhozhatom a zenémet – ez az, amit nem veszek készpénznek soha. Szóval tényleg, köszönöm, hogy itt lehetek és hogy utazgathatok.

Ennyit terveztünk mára, de mielőtt utadra engedünk, szeretnénk valamit tanítani neked, szóval te sem mész el üres kézzel erről az interjúról. Ismersz egyébként bármilyen magyar szót?

Nem hiszem, nem. Elég sokat utazgatunk és minden nyelven megpróbáljuk megtanulni azt, hogy köszönöm.

További érdekességekért, dalokért és videókért keresd fel SG Lewis hivatalos oldalait!