A fiatal Sherlock Holmes bőrébe bújik a Miután-filmek sztárja

Újabb nagy dobásra készül Hero Fiennes Tiffin.

Újabb nagyszabású produkcióban kapott főszerepet a Miután-filmet sztárja, Hero Fiennes Tiffin. A színész ezúttal a fiatal Sherlock Holmes bőrébe bújik az Andy Lane Ifjú Sherlock Holmes regényein alapuló sorozatban, mely a Prime Video-ra érkezik majd. A streaming platform egy teljes évadot, vagyis nyolc részt rendelt be az alkotásból.

A széria a hivatalos leírása szerint egy akciódús eredettörténet lesz, mely újraértelmezi Sir Arthur Conan Doyle ikonikus karakterét. A történetben a 19 éves, nyers és kiforratlan Sherlock Holmes egy rejtélyes gyilkossági ügy kellős közepén találja magát az Oxfordi Egyetemen, a szabadsága pedig veszélybe kerül. A vadóc ifjú tehát beleveti magát a legelső nyomozói munkájába, melynek során egy egész világot behálózó összeesküvést leplez le, az élete pedig örökre megváltozik.

A rendezői székbe Guy Ritchie ül majd. Nem idegen számára a karakter, hiszen korábban két Sherlock Holmes-filmért is felelt, emellett pedig Hero-val is dolgozott már együtt az idei The Ministry of Ungentlemanly Warfare című filmen. 

A rendező így nyilatkozott az alkotásról:

Egy izgalmas, új énjét ismerhetjük meg a nyomozónak, akiről mindenki azt gondolja, hogy ismeri, de ilyen formában még nem látták. Fel fogjuk törni a főhős rejtélyes karakterét, megtudhatjuk, mik motiválják a legjobban, és hogyan vált azzá a zsenivé, akit mindannyian megszerettünk.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a sorozat munkálatai mikor veszik kezdetüket, és mikorra tervezik a premiert. 

Andy Lane eddig nyolc könyvet adott ki a világhírű nyomozó fiatal éveiről szóló sorozat részeként, melyek közül a legutóbbi 2015-ben jelent meg.