Videó: Instagram live-ban tartóztatták le Nicki Minaj-t

Amszterdamban kapcsolták le a rappert.

cikkünket frissítjük.

18:55: Minaj az eredeti tervek szerint már rég Manchesterben lenne, ahol a tervek szerint ma még színpadra lép. A Co-op Arena hivatalos Twitter oldala arról tájékoztatta a közönséget, hogy a beengedésre még várni kell és egy órával később, helyi idő szerint 19:00-kor foglalhatják el a helyüket a koncertre várakozók.

18:07: Nicki Minaj közösségi média oldalai kora délután óta a rappertől hangosak: X-en (régi Twitter) arról írt, hogy visszatartják, és nem engedik tovább folytatni a Pink Friday 2 World Tour nevű turnésorozatának koncertjeit – a turné európai része tegnap kezdődött Amszterdamban, ma pedig már lassan színpadra kéne lépnie Manchesterben.

A rapper arról számolt be, hogy több alkalommal át akarták vizsgálni bőröndjeit, illetve arról kérdezősködtek korábban a helyi rendőrök, hogy miket tárol táskáiban. Az eset egyébként odáig fajult, hogy már nem csak X-en írja le tapasztalatait Minaj, hanem saját védelme érdekében Instagramon szinte folyamatosan live-ol, vagyis élőben közvetíti a történéseket rajongótáborával.

A legutóbbi videóban már azt lehet hallani, hogy Nicki-t a helyi rendőrőrsre várják, amire nemet mond, mivel nincs jelen az ügyvédje. A videóban az is elhangzik, hogy a helyi erők próbálják meggyőzni a rappert, hogy szálljon be a rendőrautóba, a és azt is hallani, ahogy kijelentik felé, hogy le van tartóztatva tudatmódosító szerek birtoklása miatt.