Szexuálisan bántalmazták Becky Hillt – erről írta a legújabb dalát

Íme a True Colours!

Valószínűleg már tűkön ülve várják május 31-ét Becky Hill rajongói, ugyanis ekkor érkezik a kedvencük várva várt második albuma. A Believe Me Now? című anyagról az elmúlt hónapok során jópár kislemezt hallhattunk már, most pedig, napokkal a megjelenés előtt megkaptuk róla az utolsó ízelítőt, mely egyben a korong nyitódalául is szolgál.

A True Colours az énekesnő szokásához híven egy pörgős dance track, azonban a szövegét tekintve az eddigieknél sokkal sötétebb témát dolgoz fel. A szexuális bántalmazásról szól ugyanis, amivel az előadónak sajnos első kézből van tapasztalata. Ráadásul az elkövető egy olyan ember volt, akit ismert, és megbízott benne, a barátai pedig először nem hittek neki, amikor elmondta nekik, hogy mi történt vele.

Becky célja az volt a szerzeménnyel, hogy a személyes tragédiáját erővé és lázadássá formálja, és ne egy áldozatként jelenjen meg benne – helyette egy felemelő történetet szeretett volna elmesélni, amivel arra inspirálhatja a nőtársait, hogy szólaljanak fel a szexuális zaklatás ellen.

Semmiképp sem szerettem volna egy érzelmes vagy dühös dalt írni. Hosszú évekig jártam terápiára, és kiadtam már magamból a dühömet, így nem hagyom, hogy befolyásolja azt, aki ma vagyok

– nyilatkozta.

A dalt a brit énekesnővel, Self Esteemmel közösen készítették el, akivel elmondásuk szerint régóta nagy rajongói egymásnak.

Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek egy ilyen fontos dalnak

– tette hozzá Self Esteem.

Beckyt idén a magyar közönség is elcsípheti élőben, méghozzá augusztus 11-én, a Szigeten.