Billie Eilish: elmebeteg dolog három órás koncertet csinálni

Sokak szerint többek között Taylor Swiftet támadja az énekesnő a kijelentésével.

Múlt héten jelent meg Billie Eilish várva várt harmadik stúdióalbuma, a Hit Me Hard and Soft, amivel a rajongók legnagyobb örömére turnéra is indul. A koncertsorozat idén szeptemberben veszi kezdetét, így addig nem tudjuk meg, mire számíthatunk tőle, azonban egy dolog biztos: a show nem fog három órán keresztül tartani.

Az énekesnő a napokban a Stationheaden beszélgetett egy kicsit a fanjaival – itt tették fel neki a kérdést, hogy az új lemeze összes dalát előadja-e majd a turnéján.

Figyeljetek, nem tudom az összeset elénekelni, és ez a legrosszabb az egészben. Ha mind felkerülne a dallistára, ezer évig tartana a koncertem, és nagyjából az összes többi dalomat ki kéne hagynom, szóval muszáj leszek válogatni. De a legtöbbet elő fogom adni róla

– kezdte.

Ezután azonban olyan kijelentést tett a sztár, amit sokan támadásnak vettek, elsősorban Taylor Swift irányába. Taylor rekordokat döntögető, az egész világot leigázó The Eras turnéja ugyanis több, mint három órás, Billie pedig úgy fogalmazott, hogy elmebeteg dolog három órás koncertet csinálni.

Biztos, hogy nem fogok három órás koncertet csinálni – az szó szerint elmebeteg dolog. Senki nem akar három órás koncerteket, még ti sem, én pedig biztos, hogy nem. Rajongóként sem akarnék olyat. Még a kedvenc előadómat se szeretném három órán keresztül hallgatni, ez egyszerűen túl hosszú.

Az előadó legutóbbi turnéja, mely az előző, Happier Than Ever című lemeze köré épült, másfél órás volt, és átlagosan 25 dal csendült fel rajta egy fellépés során. Ez átlagosnak számít, hiszen a legtöbb koncert nagyjából ilyen hosszú, azonban mostanában több nagy előadó is maratoni showval lepte meg a közönségét.

Taylor mellett Beyoncé is csaknem három órán keresztül volt a színpadon a Renaissance turnéja fellépésein, és a Jonas Brothers is egy közel három órás showval indult útnak legutóbb.

Azt csak Billie tudhatja, hogy tényleg szurkálódásnak szánta-e a kijelentését Taylor, Beyoncé, és a Jonas Brothers felé, vagy nem, az viszont biztos, hogy pár hónapja még nem volt ilyen sarkos véleménye az átlagosnál hosszabb koncertekről. Tavaly ősszel ugyanis azt nyilatkozta: lenyűgözőnek tartja, hogy Taylor és Beyoncé ilyen hosszú fellépést képesek estéről estére villantani, amik tele vannak csodálatos pillanatokkal.

A sztár teljes Stadionhead live-ját itt tudod meghallgatni:

Billie jövő tavasszal egyébként Európába is elhozza a turnéját, melynek keretein belül június 6-án a szomszédos Bécsben is elcsíphetjük élőben.