Tarol a Netflixen világszerte Arón Piper új filmje, A spanyol futár

Hazánkban is nagy sikernek örvend az alkotás.

Januárban mutatták be a spanyol mozik az Elit sztárja, Arón Piper legújabb filmjét, világszerte pedig már nézhető a Netflixen, és hatalmas sikernek örvend. Az El correo, vagy magyar címén A spanyol futár című alkotás május 10-én került fel a streaming platformra, és a második hetében már 64 ország, köztük az USA, az Egyesült Királyság, Németország, és Magyarország top 10-es listáján szerepel, és világszerte már második hete a legnézettebb nem angol nyelvű film. Hazánkban jelenleg a harmadik legnépszerűbb film a Netflixen.

A megtörtént események alapján készült thriller 2002-ben játszódik, és egy fiatal futár, Iván (Arón Piper) történetét meséli el, aki épp jókor társul be egy pénzmosó vállalkozásba, és elkezd felkapaszkodni a korrupció létráján. A sikerét a Spanyolországban uralkodó ingatlanhelyzet és az euró érkezése teszi lehetővé, azonban, amikor fejest ugrik a gyorsan jött vagyon és a gyors autók világába, elkerülhetetlenné válik, hogy bekövetkezzen a katasztrófa.

Arón mellett feltűnik még a filmben a szintén az Elit és A nagy pénzrablás című sorozatokból ismert María Pedraza, Luis Tosar, Laura Sépul, Nourdin Batan, José Manuel Poga, Luis Zahera, és Hervé Falciani is, aki önmagát alakítja a képernyőn. A rendezői székben Daniel Calparsoro ült.

Bár Spanyolországban még nem került fel a Netflixre, a mozikban óriási sikert aratott. Az év eddigi legjövedelmezőbb filmje lett, és több, mint 1,6 millió eurót hozott a kasszára. A hazájában várható volt a siker a történet népszerűségének és a politikai áthallásainak köszönhetően, azonban arra még a készítők sem számítottak, hogy világszerte is ekkora lesz az érdeklődés iránta. A Netflixen a megjelenést követő első három napban több, mint 7,5 millió megtekintést generált, ami azóta több, mint 18,7 millióra emelkedett.

Nem ez Arón első Netflixes sikere az Elit óta. Tavaly májusban jelent meg A csend rabságában című sorozata, mely egy hétig volt a legnézettebb nem angol nyelvű széria a platformon.