Teljesen új oldalát mutatja meg ZAYN az új albumán

Íme a Room Under the Stairs!

6 évvel ezelőtt olyan döntést hozott ZAYN, ami az egész életét megváltoztatta. Úgy érezte, túl nagy rajta a nyomás a hírneve miatt, és helyre szerette volna rakni a prioritásait, ezért egy eldugott, pennsylvaniai farmra költözött, hogy elvonuljon a világ zaja elől. 

Direkt magam mögött hagytam azt, amire azt mondják az emberek, hogy a munkám része. Már nem kívánkoztam a vörös szőnyegekre, helyette a semmi közepén akartam élni, hogy nyers és őszinte körülmények között alkothassak. Nem vágytam a flancos stúdiókba

– emlékezett vissza.

Ekkor kezdett el dolgozni a legőszintébb és legszemélyesebb albumán, a ma megjelent Room Under the Stairs-en, egyedül, mindenféle nyomás nélkül. Az első dal, ami megszületett, az Alienated volt, és még magát az énekest is meglepte, hogy mennyire sebezhető oldalát mutatja meg benne. Ez annak köszönhető, hogy valós időben írta ki magából az érzelmeit, és az előző lemezeivel ellentétben nem akart megfelelni semmilyen elvárásnak. 

Nem tudatos volt a váltás, egyszer csak elkezdtem ebben a stílusban dalokat írni. Aztán a My Woman és a Dreamin’ elkészültével már tudtam, hogy ez az új hangzásom, és ilyenre szeretném az egész albumomat. 

A korongon egy olyan oldalát csillogtatja meg a sztár, amit eddig még nem mutatott meg a nagyvilágnak, és a 15 trackből tizenkettőt egyedül írt meg.

Ez a kedvenc albumom az összes közül, amiket eddig csináltam, főleg azért, mert teljesen őszinte vagyok rajta. Teljes mértékben kitárulkozok, sőt, az volt a célom, hogy minden egyes dal olyan legyen, mintha ott ülnék a hallgató mellett, és csak énekelnék neki az érzelmeimről. Szerettem volna, ha a mondanivalóm kerül előtérbe, és nem egy polírozott, nagyszerű, szuperhős énem, mint a korábbi lemezeimen.

A korongot olyan kislemezek előzték meg, mint a What I Am és az Alienated, a megjelenéssel együtt pedig a Stardust klipjét is megkaptuk. 

Bár az elmúlt években szinte teljesen visszavonult ZAYN a nagyközönség elől, az új albumot nagy erőbedobással népszerűsíti. Rengeteg interjút adott például a megjelenés előtti hetekben, ma este pedig a színpadra is visszatér Londonban, egy különleges koncert erejéig.