A 2019-es önmagához tért vissza Billie Eilish az új albumán

Megérkezett a Hit Me Hard and Soft

Billie Eilish utoljára 2021-ben jelentkezett albummal, de az utóbbi három évben sem hagyott minket új zene nélkül. Tavaly például az év egyik legnagyobb és legelismertebb slágerét villantotta a Barbie filmhez készült What Was I Made For? című szerzeményével, most pedig teljes erőbedobással is visszatért: megérkezett a várva várt harmadik lemeze, a Hit Me Hard and Soft.

Az anyagon 10 dal kapott helyet, és mind a tizet egyszerre dobta piacra az énekesnő, ugyanis a megjelenés előtt nem adott ki egyetlen kislemezt sem, hogy a fanok első hallgatásra teljes egészében élhessék át a korongot.

Billie elmondása szerint a gyökereihez, egészen pontosan a 2019-es énjéhez tért vissza az albummal. Korábban többször elmondta, hogy a Happier Than Ever korszakot nem érezte teljesen magáénak, ugyanis nem volt elégge önazonos, a Hit Me Hard and Soft azonban minden szempontból az.

Úgy érzem, ez az album teljesen én vagyok, nem pedig egy karakter. Olyan, mintha visszatért volna rajta a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? énem, a fiatalságom, és az, aki voltam gyerekként. A készítése során visszataláltam ahhoz a lányhoz, aki akkor voltam

– nyilatkozta a Rolling Stone-nak.

Ahogy az eddigi lemezein is, az énekesnő most is a testvérével, Finneasszel dolgozott az anyagon. A producer elárulta, hogy egyes dalok rajta hosszú múlttal rendelkeznek, hiszen vannak, amiknek nem kevesebb, mint öt éve vágtak neki, és azt a sötét, teátrális hangzásvilágot próbálták elérni, amiben Billie a legjobb.

A sztár idén szeptemberben egy nagyszabású világkörüli turnéra is indul az albummal, melynek keretein belül jövő tavasszal Európába is ellátogat. Sajnos Magyarország ezúttal kimaradt az állomások közül, azonban a szomszédos Bécsben elcsíphetik a rajongók a kedvencüket 2025. június 6-án.