A Pet Shop Boys énekese szerint Taylor Swiftnek nincs egy igazi slágere sem

Úgy gondolja, csalódás az énekesnő zenéje.

Kicsit több, mint egy hete jelent meg Taylor Swift legújabb albuma, a The Tortured Poets Department, mellyel ismételten az egész világot letarolta. Egy kezünkön meg sem tudjuk számolni, hány rekordot döntött meg vele csupán napok leforgása alatt, és a slágerlistákon egymás után sorakoznak a korong trackjei. Éppen ezért furcsa, hogy a Pet Shop Boys énekese kijelentette: szerinte az énekesnőnek egyetlen igazi slágere sincsen.

A duó a The Guardiannek adott interjút, melyben Neil Tennant azon lamentált, vajon mitől örvend ekkora népszerűségnek mostanában Taylor.

Pont ma nézegettem a toplistákat, és tele vannak Taylor Swifttel. Meg is hallgattam az új albumát. Taylor lenyűgöz, mint jelenség, mert annyira népszerű, és ez tetszik benne. De amikor a lemezit hallgatom, az jut eszembe, hogy hol vannak a híres slágerei? Mi Taylor Swift Billie Jean-je? 

– tette fel a kérdést. 

Az interjút készítő riporter válaszolt a kérdésre, és szerinte a Shake It Off egy szinten van Michael Jackson klasszikusával, a 69 éves előadó azonban ezzel nem ért egyet: 

Egy szinten lennének? Nem hiszem. Tudom, hogy nagy sláger, de a minap hallgattam, és a Billie Jean közelébe se ér. Taylornak jó hangja van, és a zenei alap is csodálatos, de a dallamát tekintve… Két hangot váltogat az egészben.

Kevés olyan előadó van, akinek annyira hűséges rajongói lennének, mint az énekesnőnek, erre pedig a The Guardian riportere is felhívta a figyelmet. Neil véleménye szerint ez egy nagyszerű dolog, de Taylor zenéjével továbbra sincs kibékülve, mi több, egyenesen csalódásnak tartja.

Tetszik, hogy összehozza az embereket, és generációkon átívelő rajongótábora van, de úgy gondolom, a zenéje csalódás. Még csak nem is a dalszövegei, hanem maga a zene. 

Ennek ellenére a The Tortured Poets Department a megjelenés napján 1,4 millió példányszámban kelt el csak az USA-ban, megdöntötte a Spotify 2024-es 24 órás streaming rekordját csupán 12 óra leforgása alatt, és az első lemez lett a világon, ami egy hét alatt átlépte az egymilliárd lejátszást, úgy, hogy a megjelenése előtt egyetlen egy dal sem volt elérhető róla. Nem rossz teljesítmény egy olyan előadótól, akinek egy igazi slágere sincsen, és csalódás a zenéje.