Dua Lipa már az első albuma munkálatai közben a harmadik lemezét tervezte

Az énekesnő hisz a vonzás erejében.

Dua Lipa 2017-ben robbant be a köztudatba a saját maga után elnevezett első albumával, melyen olyan slágerek kaptak helyet, mint a Be the One, a New Rules, vagy éppen az IDGAF. Bár a lemez munkálatai közben még nem tudhatta előre, hogy milyen sikereket fog elérni a jövőben, elmondása szerint már akkor a májusban érkező harmadik korongját tervezte.

Az énekesnő a Time magazinnak árulta el, hogy hisz a vonzás erejében, és manifesztálni szokta a célokat, amiket el szeretne érni. Éppen ezért mindig is előre tervezett, így már majdnem 10 éve a fejébe vette, hogy a harmadik albumára odáig akar jutni, hogy a Tame Impalából ismert Kevin Parkerrel dolgozhasson.

Amikor az első albumomon dolgoztam, már akkor jegyzeteket írtam arról, hogy milyenre szeretném a harmadikat. Őrület belegondolni, de emlékszem, azt mondtam a jó barátomnak és A&R-osomnak, Joe-nak, hogy a harmadik albumomon már talán dolgozhatok Kevin Parkerrel, ő meg azt mondta rá, hogy kicsit fogjam vissza magam, és haladjunk inkább babaléptekben

– emlékezett vissza.

A sztár mindig is hatalmas rajongója volt az ausztrál Tame Impalának, így egy álma vált valóra, amikor a közelgő új anyagán tényleg vele dolgozhatott. Hogy mi volt anno a gondolatmenete amögött, hogy pont a harmadik lemezét szerette volna vele elkészíteni?

Azt gondoltam, talán addigra leszek olyan sikeres, hogy megérdemeljem, hogy egy szobában lehessek azzal az előadóval, akit nagyon mélyen tisztelek és felnézek rá.

A 11 dalt tartalmazó Radical Optimism-ről eddig három kislemez jelent meg: a Houdini, a Training Season, és a legújabb, az Illusion, melyek közül az összesben benne van Kevin Parker keze munkája. Bár már csaknem egy évtizede is erről álmodozott Dua, elmondása szerint teljesen más lesz az album, mint az első lemeze, hiszen az évek során ő maga is sokat változott.

Összességében sokkal érettebb az album. Nem ugyanaz az ember vagyok, aki az első lemezen munkálatainál voltam. Rengeteget fejlődtem és tanultam… Mostmár semmire nem tekintek akadályként, vagy rosszként. Mások a gondolataim, mást akarok, mások a szükségleteim, és más a nézőpontom is, de ennél magabiztosabb még soha nem voltam.

A Radical Optimism május 3-án kerül a boltok polcaira és a streaming platformokra.