Margot Robbie készíti az élőszereplős Monopoly filmet

A Barbie után újabb játékot filmesít meg a színésznő-producer.

A Barbie babák rózsaszín és műanyag világa után újabb játékból csinál egész estés mozifilmet Margot Robbie, és a produkciós cége, a LuckyChap. Ezúttal a világ egyik legnépszerűbb társasát, a Monopoly-t hozza el a vászonra a színésznő-producer, a Hasbro-val karöltve, akik a játékot gyártják.

A Monopoly a világ egyik legikonikusabb játéka, és hihetetlen mennyiségű lehetőség rejlik benne történetmesélés szempontjából

– áll a Hasbro közleményében.

Bár arról egyelőre nincs hír, hogy a történet szempontjából mire számíthatunk az alkotástól, a Lionsgate stúdió egyik fejese a CinemaCon rendezvényen, ahol a hivatalos bejelentés történt, úgy fogalmazott: a LuckyChap teljesen világos elképzelésekkel áll neki a projektnek.

Generációk játszottak ezzel a társassal világszerte, és roppant izgatottak vagyunk, hogy mi kelthetjük életre a vásznon

– fogalmazott Margot és a cége.

A játék lényege, hogy épületeket és területeket vegyünk, vagy éppen adjunk el, egészen addig, amíg az egyik játékos monopóliumhoz nem jut. 1935 óta majdnem másfél milliárd példányszámban kelt el, több, mint 100 országban elérhető, és több tucat nyelvre fordították le, köztük magyarra is.

Margot cége, a LuckyChap igazi sikerszériát tudhat maga mögött. A tavalyi év legjövedelmezőbb filmjét dobták piacra a Barbie-val, ami globálisan 1,4 milliárd dollárt hozott a kasszára, és a szintén óriási népszerűségnek örvendő Saltburnért is ők feleltek.

Pár hete jelentették be egyébként, hogy ők készítik majd a Sims filmet is.