bongor új dalt dobott le, ami egy teljesen új érát és előadói identitást jelöl

„Felépítettem egy új identitást, saját magam számára egy lelkitárs, veszett nehéz szülés volt az új énem” – így szól egy részlet a rapper, bongor új, „ki mondta” című felvételében, amely tetőtől talpig egy old school trekk lett, és gyönyörű metaforájával a tavaszi leltár elvégzésében segít. 

„Az elmúlt öt évben sok célom realizálódott, ugyanakkor a magam felé támasztott elvárásaim csak gyarapodnak, és lehetetlennek tűnik ezeknek mind megfelelni. Pont ezért, gyakran magamnak szegezem a kérdést, hogy mégis „ki mondta”, hogy nekem azt az utat kell járni, amit ez a könyörtelen belső hangom diktál?!

Sokszor feszülök azon, hogy mi a helyes út, mit, hogyan kellene csinálnom. Mintha mentálisan folyton ökölbe lenne szorítva a kezem. De amikor ezt a dalt írtam, azt éreztem, hogy enged ez a szorítás. 

Felszabadító tud lenni a dolgok relatív volta, és az a felismerés, hogy egyik út sem feltétlenül jobb vagy rosszabb a másiknál.

Nem hiszek abban, hogy minden okkal történik. Számomra az hoz mélyebb megnyugvást, ha nem címkézem fel a döntéseimet, ha nem teszek előjelet a történések elé, hogy ez most egy pozitív vagy negatív dolog volt. Akkor lélegzem fel, ha csak hagyom, hogy átjárjon az élet, ha megfigyeléseket teszek a történéseket, vagy döntéseimet illetően, és nem minősítem azok mentén magamat.”

Szerettünk volna képileg valami egyszerű, esztétikai szempontból inkább letisztult világot teremteni a dalhoz. A klipet K Kovács Ákos készítette, innen is köszönöm neki a munkáját!” ­mondta el a szabadkai születésű előadó, bongor, aki év elején Akvárium Klub NagyHalljában tartott óriási, önálló show-t, és legközelebb a fővárosban április 27-ei Budapest Parkos fellépésén láthatjuk őt, A Rapgalaxis Őrzői Vol. 2. keretein belül.