Összetörték Conan Gray szívét, de ő még hálás is érte

Megérkezett az énekes új albuma, a Found Heaven

Conan Gray leginkább a szívszorító balladáiank köszönhetően vált ismertté, melyekben a szerelmi csalódásairól énekelt – gondoljunk csak a Heather-re, a Memories-ra, vagy éppen a Jigsaw-ra. Bár ezek a szerzemények igencsak hitelesnek tűnnek, az énekes saját bevallása szerint is csak a képzelete szüleményei, és kitalált szituációk ihlették őket olyan személyekkel, akik valószínűleg még csak tudomást sem vettek Conan létezéséről. Tavaly azonban, életében először tényleg megtapasztalta a szerelmet, és jól össze is törték a szívét, ő azonban még hálás is érte. 

Egyrészt azért, mert végre ő is átélhette a szerelemből fakadó boldogságot és fájdalmat is, és rájött, hogy képes ilyen formában érzelmeket táplálni egy másik ember iránt, másrészt pedig azért, mert ennek köszönhetően született meg a ma megjelent harmadik albuma, a Found Heaven

Tavaly egy szakításon estem át, és ez volt életem első igazi szakítása. Igazán érdekes, formatív és fájdalmas élmény volt, ami felnyitotta a szemem. Rámtört ez a rengeteg érzelem, amikre nem is számítottam. Mindig is elnyomtam az érzelmeimet magamban, amikor valami fájdalmas dolog történt velem, most azonban hagytam, hogy magával ragadjanak

– nyilatkozta a Rolling Stone-nak.

A korongon 13 dalon keresztül ismerkedhetünk meg az előadó első valódi kapcsolata történetével, és bár a dalszövegek továbbra is szívszorítóak, többnyire pörős zenei alappal lettek társítva, amivel Conan igencsak kilépett a komfortzónájából. A slágergyáros Max Martinnal és Ilya-val dolgozott az anyagon, akik például Ariana Grande legutóbbi lemezéért, az eternal sunshine-ért is feleltek, a legfőbb inspirációja pedig a 80-as évek voltak.

Elmondása szerint főleg az A-Ha, a Cutting Crew és David Bowie zenéjét hallgatta a munkálatok folyamán, illetve egy lejátszási listát, melyre kizárólag 1984-ben megjelent dalokat tett rá. A táncolható trackek azonban az eddigi legszemélyesebb szövegeit rejtik maguk mögött.

A legutóbbi albumonon, a Superache-en történeteket találtam ki, míg ez a lemez sokkal inkább az életemből táplálkozik. Pontosan arról éneklek, ami egy adott pillanatban, tavaly történt. Az egész arról szól, hogy hagyom, hogy magával ragadjanak az érzelmek, hagyom, hogy rámzúduljanak, és nem futok el előlük

– mesélte.

Az eddig megjelent kislemezek, a Never Ending Song, a Killing Me, a Lonely Dancers, a Winner, és a szakítás pillanatáról szóló Alley Rose mellett olyan szerzeményeket hallgatunk rajta, mint a Fainted Love, amit az inspitált, amikor tudod, hogy nem elég a szeretet, amit kapsz, de mégis beéred vele; a Boys & Girls, amiben arról énekel az előadó, hogy mennyire ciki, ha egy népszerű emberbe szeretünk bele; vagy éppen a Bourgeoisieses, ami egy játékos szerzemény arról, hogy milyen jó lenne kőgazdagnak lenni.

Conan turnéra is indul a koronggal, és idén ősszel olyan európai városokba látogat el, mint Amszterdam, Brüsszel, Párizs, Manchester, és London – a jegyinfókért katt ide!