A 70-es évek slágerét dolgozta fel Lorde

Íme a Take Me to the River!

Már gőzerővel dolgozik Lorde a soron következő, negyedik lemezén, de előtte még egy feldolgozással örvendeztette meg a rajongóit. Az énekesnő az ikonikus Talking Heads banda 1978-as slágerét, a Take Me to the River-t gondolta újra, mely egyébként maga is egy feldolgozás: a szerzemény négy évvel korábban adta ki Al Green, de több legendás előadó is elkészítette belőle a saját verzióját.

Lorde elárulta, hogy igencsak sokat jelent neki a szerzemény. Elmondása szerint 12 éves korában mutatta meg neki először az édesanyja, és nagyban inspirálta a jövőbeli munkásságát. Éppen ezért, hogy megmaradjon a nosztalgikus érzése, semmiképp sem szerette volna túlgondolni a saját változatát belőle – helyette gyorsan felénekelte egy Los Angeles-i stúdióban, és alig kozmetikázott valamit a végeredményen.

A feldolgozás a közelgő Everyone’s Getting Involved: A Tribute to Talking Heads’ Stop Making Sense című albumra készült, melyen olyan előadók tisztelegnek még a Talking Heads előtt, mint a Paramore, Miley Cyrus, vagy éppen Girl In Red.

Lorde legutóbbi lemeze, a Solar Power 2021-ben jelent meg, a korong köré épült turnéval pedig tavaly augusztusban, karrierje során először Budapestre, a Szigetre is ellátogatott.

Azóta többször beszélt már arról, hogy dolgozik az új albumán, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy mikorra várható.