Ismét földregést okoztak Taylor Swift rajongói

Nem ez az első ilyen eset.

Még a Földet is megmozgatta Taylor Swift rekordokat döntögető Eras turnéja – szó szerint. Az énekesnő tavaly augusztusban lépett fel Los Angeles-ben a koncertsorozat keretein belül, ahol egy kutatókból álló csapat frissen nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint a rajongók egy kettes erősségű földrengésnek megfelelő földmozgást idéztek elő a show során.

A Gabrielle Tepp által vezetett csapat az egyes dalok különálló szeizmikus tulajdonságait is megmérte, és arra jutottak, a Shake It Off című sláger generálta a legnagyobb mértékű energiát.

Azt persze észben kell tartanunk, hogy ez az energia percek alatt generálódott, egy valódi földrengés esetében pedig ugyanez az energia egy másodperc alatt szabadul fel. De a méréseink alapján a legnagyobb mértékű mozgás egy kettes erősségű földrengéssel volt egyenlő

– ecsetelte Gabrielle Tepp, aki egyébként maga is zenél.

A kutatók eleinte azt gondolták, maga a zene idézi elő a földmozgást, azonban az adataik elemzése után arra jutottak, hogy a So-Fi stadion több, mint 70 ezer fős közönségének mozgása a felelős érte.

Nem ez az első alkalom, hogy a Swiftie-k megmozgatták a Földet: a tavaly júliusi, Seattle-ben tartott koncert alatt is kisebb földrengést regisztráltak, amit a szakemberek is Swift Quake néven emlegettek.

Az énekesnő májusban végre Európába is elhozza a turnét, hozzánk legközelebb pedig Bécsben lép színpadra vele augusztus 8-án, 9-én, és 10-én. Addig is pedig otthonról, a kanapénk kényelméből is élvezhetjük a show-t, ugyanis már teljes egészében elérhető a Disney+-on.

Taylor legújabb albuma, a The Tortured Poets Department április 19-én jelenik meg, így valószínűleg az európai fanok már egy részben új koncertet kapnak, melyen a közelgő lemezről is felcsendül pár dal.