A Sziget Halsey eddigi egyetlen európai koncertje 2024-ben 

Augusztusig jön az előadó új albuma is.

Több, mint 50 névvel bővült az idei Sziget line-upja, köztük Halsey-val is, aki karrierje során először látogat hazánkba. Azonban nem csak emiatt lesz különleges az előadó fellépése a budapesti fesztiválon: ez ugyanis az eddigi egyetlen európai koncertje 2024-ben, mi több, idénre egyelőre egy show-ja sincs bejelentve ezen kívül. Persze nem valószínű, hogy egész évben kizárólag Magyarországon lép színpadra, az azonban igen, hogy most is ritkaságszámba megy majd egy európai Halsey koncert.

Két éve, a Love and Power turnéja keretein belül szintén nem vitte túlzásba a fellépései számát a kontinensen. Míg az amerikai rajongói több, mint 20 városban láthatták, némelyikben többször is, addig Európában csupán 4 fellépése volt: egy Krakkóban, amire még exkluzív, kizárólag azon a koncerten kapható merch-öt is hozott, kettő Angliában, egy pedig Isztambulban. 

Az előadó Szigetes fellépése azt is jelenti, hogy még augusztus előtt megkapjuk a soron következő, ötödik albumát. Egy tavaly januári fellépésén árulta el a közönségnek, hogy az volt az utolsó alkalom, hogy színpadra lépett az új lemeze megjelenése előtt.

Ha minden úgy marad, ahogy most van, és nem változik semmi, márpedig nem hiszem, hogy fog, ez a legutolsó koncertem, mielőtt kiadom az ötödik albumomat

– jelentette be. 

Halsey legutóbbi korongja, az If I Can’t Have Love, I Want Power 2021 augusztusában jelent meg, az utóbbi időszakban pedig gőzerővel dolgozott az új anyagán, mely elmondása szerint egyfajta új kezdet számára. 

Nagyon izgatott vagyok, hogy megoszthassam veletek, és nagyon izgulok is miatta. De nem rossz értelemben. Olyan érzés, mint mikor az első albumomat, a Badlands-t adtam ki 

– mesélte pár hónapja.

És hogy mire számíthatunk tőle?

Nem túl vidám album, de legalább együtt érezzük magunkat szarul

– tette hozzá.

Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikorra várható a lemez, az viszont szinte biztos, hogy augusztus 8-án, a Szigeten már új dalok is felcsendülnek majd élőben a régebbi kedvencek mellett. A jegyinfókért katt ide!