Pénteken jön Beyoncé és Lady Gaga újabb közös dala?

Több jel is arra utal, hogy ismét összeállt a két szupersztár.

Idén már 15 éve, hogy Lady Gaga és Beyoncé kiadták az ikonikus duettjüket, a Telephone-t, melynek a klipje végén azt ígérték a rajongóknak, hogy érkezik a folytatás – ám ezt a mai napig nem kaptuk meg. Most azonban lehetséges, hogy fordul a kocka, és másfél évtized után újra egyesíti az erejét a két szupersztár Queen B legújabb albumán, ami március 29-én, pénteken jelenik meg, erre pedig több jel is utal.

De miért is gondolják a fanok, hogy jön az új kollab? Évek óta fel-felröppentek erről a pletykák, az egyik első igazi utalás azonban az volt, amikor Gaga a 2021-es VMA-n azt mondta a beszédében, hogy „érzem a reneszánsz közeledtét” – Beyoncé pedig egy évre rá kiadta a Renaissance című albumát. Bár ezen nem hallhattunk egy közreműködést sem, fontos megemlíteni, hogy a napokon belül érkező Cowboy Carter előbb készült el, mint a 2022-es lemez.

Beyoncé idén február 11-én osztotta meg az Act II ízelítő videóját, Gaga pedig 2010. február 11-én került börtönbe a Telephone klipjében. Persze ez akár lehet véletlen egybeesés is, ugyanakkor a rajongók arra is felkapták a fejüket, hogy B a beharangozóban egy sárga taxit vezet a sivatagban, a képi világa pedig igencsak hajaz a Telephone-éra, az abban látható tájra és a sárga „pussy wagon” nevű kocsira.

Ha ez még nem lenne elég, az elmúlt napokban Gaga megosztott egy képet az Instagram történetében, melyen jól látszik a Telephone kislemez borítójának képe, Beyoncé stylistja, Vance Gamble pedig a Telephone klipjéből posztolt egy fotót pár nappal később Gagáról.

Ott van még az is, hogy Beyoncé az Instagram oldalán elárulta: a Renaissance-szal ellentétben a Cowboy Carteren lesz pár közreműködés.

Tartogat pár meglepetést az album, és dolgoztam rajta pár zseniális előadóval, akiket mélyen tisztelek

– írta.

Persze ez mind csak találgatás, és nincs hivatalosan megerősítve az újabb kollab – hogy tényleg erre utaltak-e a fenti jelek, az kiderül pénteken, amikor megjelenik a lemez.

Beyoncé és Gaga egyébként már két duettet is magukénak tudhatnak. Az egyik természetesen a 2010-es évek egyik legnagyobb slágere, a Telephone, a másik pedig a kevésbé ismert Video Phone. Érdekesség, hogy kettő szinte egyszerre, csupán egy nap eltéréssel látott napvilágot 2009-ben.