Élőben énekel a Wicked filmben Ariana Grande

A sztár nem akart az előre felvett dalokra tátogni.

Idén érkezik a Wicked című musical várva várt filmadaptációja, melyben Ariana Grande mellett még láthatjuk majd a párját, Ethan Slatert, Cynthia Erivót, vagy éppen A Bridgerton család sztárját, Jonathan Bailey-t is. Előző hónapban kaptuk meg az alkotás első rövid előzetesét, most pedig a Vanity Fairnek köszönhetően új képek érkeztek belőle, és pár érdekességet is megtudhattunk róla.

Lapozd végig az alábbi Instagram posztot az új képekért:

A rendezője, Jon M. Chu elárulta, hogy már akkor meg akarta filmesíteni a darabot, amikor több, mint 20 évvel ezelőtt megnézte a premier előtti előadást. A film változatot több, mint egy évtizede jelentették be, Ariana pedig azóta próbálkozott bezsebelni Glinda szerepét. Jon eleinte kevésbé ismert színészekkel tervezte elkészíteni az alkotást, azonban végül szupersztárok mellett döntött – az énekesnő legnagyobb örömére.

10 éven keresztül kopogtattam az ajtón, hogy: helló, van valami fejlemény? Lesznek meghallgatások idén, vagy jövőre? Mert ha igen, már ma el szeretnék kezdeni készülni rá

– idézte fel Ari.

Amikor aztán végre beindultak a dolgok a film körül, és tényleg elkezdődtek a meghallgatások, a sztár semmit nem bízott a véletlenre, és nem rejtette véka alá, hogy mennyire vágyik a szerepre.

Minden egyes alkalommal, amikor jött a meghallgatásra, legalább fél órával előbb ott volt. Megláttam a kocsiját, és megkérdeztem, ez ki, mire azt a választ kaptam, hogy Ariana Grande. Nem értettem, miért van ott olyan korán

– mesélte a rendező.

Jon azt is elárulta, hogy a szereplők élőben énekeltek a forgatáson, és ezt hallhatjuk majd a végeredményben is. Ha azt gondolnánk, hogy ez az ő ötlete volt, tévedünk. Elmondása szerint ő maga eleinte még szkeptikus is volt ezzel kapcsolatban, de Ariék meggyőzték, hogy így lesz a legjobb. 

A filmben élő éneklést hallhatunk. A forgatáson a lányok úgy voltak vele, hogy pokolba az előre felvett dalokkal, élőben akarjuk csinálni. Mondtam nekik, hogy nagy szél lesz, nem fog jót tenni a légcsöveiknek, de egy pillanat alatt azt felelték, hogy nem baj, ők ehhez értenek a legjobban. 

Wicked Óz birodalmában játszódik, még azelőtt, hogy Dorothy megérkezett volna Kansas-ből. A történet a két boszorkány, Glinda és Elphaba szemszögéből van elmesélve, akik ekkor még barátok voltak – vagy valami olyasmi. A páros nagyon különbözik egymástól, így folyamatos köztük a rivalizálás, olykor-olykor a férfiak miatt is.

A film két részben érkezik a mozikba. Az első felvonás amerikai premierje idén november 27-én lesz, a második pedig egy évre rá jelenik meg.