Eladná a sminkmárkáját Selena Gomez – ennyit ér jelenleg a Rare Beauty

4 éve startolt el a márka.

Négy éve, 2020-ban startolt el Selena Gomez sminkmárkája, a Rare Beauty, mely szemmel láthatóan az énekes-színésznő szerelemprojektje és az egyik legnagyobb büszkesége – éppen ezért olyan meglepő, hogy úgy néz ki, el készül adni. A Bloomberg News információi szerint a sztár pénzügyi tanácsadókat fogatott, hogy felmérjék, mennyit ér a cége, és ajánlatokat keressenek neki, a forrás szerint pedig nem kevés pénzt kérhet.

A Rare Beauty értéke a becslések szerint nem kevesebb, mint 2 milliárd dollár, ami nagyjából 728 milliárd forintnyi összegnek felel meg. Természetesen ez annak köszönhető, hogy elképesztően sikeres a vállalkozás. 2022-ben, alig két évvel az indulása után 70 millió dollár körül volt az éves bevétele, ez pedig a következő évre már megtriplázódott.

Nem minden sztárnak sikerül ilyen szinten betörni a kereskedelmi szektorba a celeb-státuszuk ellenére sem. Selena, Rihanna, vagy éppen Hailey Bieber jelentős profitra tettek szert a szépségápolási márkáiknak köszönhetően, azonban például Kristen Bell és Ariana Grande már nem voltak ennyire szerencsések, és nem tudták elérni ugyanazt a sikert.

Egyelőre még nem született végleges döntés a Rare Beauty jövőjét illetően, azonban, ami biztos, hogy ha el is adja Selena a céget, még akkor is jelen szeretne maradni a márka életében.