RAYE is jön az idei Sziget Fesztiválra

Hivatalos weboldalára került ki a hír.

Úgy tűnik, érik a 2024-es Sziget Fesztivál következő bejelentése. Hazánk legnagyobb fesztiválja úgy fogalmazott egy Instagram posztjuk alatti kommentben arra a kérdésre, hogy hol a line-up többi része, hogy „a hónapnak még nincs vége”. Igaz, azt nem tudni, mikor érkezik pontosan a line-up következő része, de akadt egy önbejelentő. Az első bejelentésről itt írtunk bővebben.

Már biztosan fellép Budapesten augusztusban RAYE is, aki a hetekkel ezelőtt rekordot állított fel, annyi díjat vitt haza egy este alatta 2024-es Brit Awards-on. Az énekesnő weboldalán az is szerepel, hogy augusztus 12-én, azaz hétfőn fog színpadra lépni, a fesztivál utolsó napján.

RAYE karrierje nagyon érdekes fordulatot vett, amikor a kiadója nem engedte több év után sem kiadni debütáló lemezét, viszont a klubhimnuszokat egymásra halmozta olyan dalaival, mint a Jax Jones-szal közös You Don’t Know Me, a Stay (Don’t Go Away), a Secrets, a Tequila, vagy éppen a BED.

Az előadó nem sokkal azután, hogy nem volt kreatív szabadsága és egy olyan perszónát erőltettek rá, amit nem érzett önazonosnak, fel is mondta szerződését a kiadójával, majd pedig hozzálátott debütáló lemezéhez és elkészítette a My 21st Century Blues-t, amivel megalapozta helyét a popszcénában. Azóta egyedi előadásmódja és különleges, a mainstream popzenében szokatlan hangzásával sokan Amy Winehouse-hoz hasonlítják.

Raye weboldala