Megkapja a Disney-legenda kitüntetést Miley Cyrus

Ő lesz a legfiatalabb ember, akinek valaha is odaadták a díjat.

Bár még csak 31 éves, kétség nem fér hozzá, hogy Miley Cyrus egy igazi legenda. Egy generáció nőtt fel vele az ikonikus Hannah Montana című sorozatának köszönhetően, és a neve a 2000-es évek végén szinte egybeolvadt a Disney Csatornával, a széria befejeztével pedig napjaink egyik legsikeresebb előadójává nőtte ki magát. Most pedig hivatalosan is legendává avanzsálódik, ugyanis megkapja a Disney-legenda kitüntetést, mi több, ő lesz a legfiatalabb ember, akinek valaha is odaadták azt.

A díjjal olyan előadókat jutalmaz a Disney, akik a cég történetében maradandót alkottak a tehetségükkel és a kreativitásukkal, és a legmagasabb kitüntetésükként tartják számon. 

Az biztos, hogy Miley-nak sikerült maradandót alkotnia, ezt pedig a számok is alátámasztják. A Hannah Montana epizódjainak az átlagos nézettsége elérte a 4,4 milliót, egy 2007-es részét pedig 10,7 millióan nézték meg, ami a mai napig rekordnak számít. Az előadó tavaly ismét összeállt a Disney-vel a legutóbbi lemezéhez, az Endless Summer Vacation-höz készült Backyard Sessions különkiadáshoz, ami a Disney+-on debütált. 

A szobrocskát egy ünnepélyes gála keretein belül adják át a díjazottaknak, amire idén augusztus 11-én kerül majd sor Los Angeles-ben. Miley mellett kitüntetik még többek között Angela Bassettet, James Cameront, Jamie Lee Curtis-t, és Harrison Fordot is. 

Korábban olyan sztárok kapták meg a díjat, mint Christina AguileraChadwick BosemanHans ZimmerRobert Downey Jr.Oprah WinfreyJohnny DeppSteve JobsRobin Williams, vagy éppen Elton John