Máris új zenén dolgozik Tate McRae

Alig 20 éves, de máris a lábai előtt hever a világ és második lemezével már Britney Spears-hez hasonlítják Tate McRae-t, aki először olyan volt, mintha a 2010-es évek ‘sad girl tumblr’ világából lépett volna elő, mostanra viszont kőkemény popzenét csinál. Pedig a you broke me first sikereit senki sem gondolta volna, hogy reprodukálja.

De aztán mégis sikerült, a legérdekesebb, hogy egy teljesen más stílusban – szinte a szöges ellentétében. Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni 2023 legnagyobb durranását, a greedy-t, melyet az internet és legfőképpen a TikTok összekötött egy jelenséggel és TubeGirl-el (a lány, aki modelleket megszégyenítő magabiztossággal videózta magát a londoni metróban). Az ezt követő exes már nem ütött akkorát, itt talán a legérdekesebb, hogy Tate eddig bárhol adta elő ezt a dalt, mindig valami más volt benne, itt főként a hangszerelésről beszélünk, de a koreográfia is a legtöbb esetben eltérő volt – az előbbi pedig egy igazán izgalmas koncepció, ugyanis nagyon kevés olyan előadó van, aki minden fellépésére más és más újragondolással készül.

Az énekesnő jelenleg Think Later World Tourjára készül, aminek hazánkhoz legközelebb Bécsben lesz egy állomása, ott pedig charlieonnafriday nyitja majd a bulit – a koncert teltházas, de jegyek korlátozott számban még kaphatóak resale jegyként. De az énekesnő egy percet sem pihen: máris készíti új dalait és próbálgatja, milyen hangzásban érzi magát a legkomfortosabban.

Épp visszatértem a stúdióba. Jelenleg abban a fázisban vagyok, ahol kitalálom hogyan tovább, miközben a turnéra készülünk. Őszinte leszek, csak sztorizgatok és írok, mert látni szeretném, mi az ami eszembe jut most, pláne, hogy nem rég adtam ki a lemezemet.

A legtöbb interjúban már arról beszél, hogy úgy érzi, két énje van: az egyik a dalszerző, a másik pedig a táncos és ezt elég nehezen vegyíti egyelőre.

Úgy érzem, hogy van két énem, akik teljesen különbözőek, van egy dalszerző énem és egy táncos énem. Nagyon érdekes összerakni ezt a kettőt és látni, hogy mennyire kreatív dolgokat tudunk összerakni a turnéra ezáltal, hangsúlyozva a visszafogott pillanatokat is, de kiemelve a táncolós, pop részeket is.

Arról is nyilatkozott, hogy úgy érzi, ahogy ő is változik, úgy zenéje is alakul – ez pedig természetes. Tate elmondta, hogy próbál nyitott szemmel járni és kipróbálni mindent, ami a előre viszi a karrierjében.

A zeném hangzása folyamatosan fejlődik, mert a zenei ízlésem az elmúlt négy évben nagyon megváltozott. Jelenleg nagyon benne vagyok a pop világában – pláne a tavalyi év vége óta. Próbálok kísérletezni a stúdióban és egy kicsit kilépni hangzásilag a komfortból és megnézni, mi az a hangzás amiben jól érzem magam.