Az optimizmus jegyében készült el Dua Lipa májusban érkező, új albuma

Bejelentette a harmadik lemezét az énekesnő.

Majdnem fél évvel ezelőtt kezdte el beharangozni a harmadik albumát Dua Lipa, amit hosszú hónapokon keresztül csak DL3-nek hívott – most viszont végre sor került a hivatalos bejelentésre is. A lemez a Radical Optimism címet kapta, és nagyjából másfél hónap múlva, május 3-án kerül a boltok polcaira és a streaming platformokra.

A korongon összesen 11 dal kapott helyet, köztük a felvezető kislemez, a Houdini, és a februárban megjelent Training Season is, a bejelentéssel együtt pedig a borítóról is lehullott a lepel, melyen a vízben, csupán pár méterre egy cápától láthatjuk az énekesnőt.

A sztár elmondása szerint, ahogy a címéből is következtethetünk rá, az egész anyag az optimizmus jegyében készült el.

Pár évvel ezelőtt egy barátomtól hallottam először a radikális optimizmus kifejezést. Egyből azonosulni tudtam a koncepciójával, és egyre inkább felkeltette az érdeklődésemet, ahogy elkezdtem játszani vele, és beleépíteni az életembe. Teljesen magával ragadott az a gondolat, hogy eleganciával kezeljük a körülöttünk lévő káoszt, és ezáltal úgy érezzük, hogy bármilyen viharral elbírunk

– nyilatkozta Dua.

Az előadó már többször kiemelte, hogy hangzásvilágát tekintve a lemezzel a pszichedelikus zene felé vette az irányt, és olyan producerekkel dolgozott rajta, mint a Tame Impalából ismert Kevin Parker és Danny L Harle, most pedig az is elárulta, milyen műfajok inspirálták még a leginkább.

Elkezdtem a pszichedelikus zene, a trip hop, és a Britpop történetét tanulmányozni. Ezek a műfajok mindig is nagyon magabiztosnak és optimistának tűntek nekem, és ezt az őszinteséget és hozzáállást vittem magammal a stúdióba.

Dua egy előzetes videót is megosztott a korongról:

Íme a Radical Optimism teljes dallistája:

  1. End Of An Era
  2. Houdini
  3. Training Season
  4. These Walls
  5. Whatcha Doing
  6. French Exit
  7. Illusion
  8. Falling Forever
  9. Anything For Love
  10. Maria
  11. Happy For You

A lemezt ide kattintva tudod előrendelni és előre lementeni.