Májusban érkezik ZAYN új albuma, amit a Harry Potter inspirált

Bejelentette a negyedik albumát az énekes.

ZAYN utoljára 2021-ben örvendeztette meg új albummal a rajongóit, most viszont bejelentette, hogy 3 év után érkezik a folytatás. Az énekes soron következő, negyedik lemeze a Room Under The Stairs címet kapta, és május 17-én kerül a boltok polcaira és a streaming platformokra.

Azoknak, akik régebb óta követik a sztár munkásságát, és a Harry Potter könyvek és filmek világában is otthon vannak, valószínűleg hamar leesett, hogy a címet a népszerű varázsló története inspirálta, a karakter ugyanis egy apró szobácskában lakott a lépcső alatt. ZAYN soha nem tiktolta, hogy hatalmas rajongója a sorozatnak, egészen kiskora óta, amikor is először olvasta a könyveket, négy éve pedig egy Harry Potter játékhoz is a nevét adta.

Elmondása szerint azért szereti a történetet ennyire, mert neki is hatalmas képzelőereje van, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy igencsak kreatív lemezzel készült a fanjainak. A bejelentéssel együtt a borítóról is lerántotta a leplet:

A korongról eddig egy kislemez látott napvilágot, a Love Like This, mely tavaly júliusban jelent meg, a második ízelítő, a What I Am pedig pár nap múlva, március 15-én érkezik, de már most belehallgathatunk egy rövid részlet erejéig.

A sztár elmondása szerint a Room Under The Stairs az eddigi legszemélyesebb munkája lesz. Tavaly a Call Her Daddy podcastben így mesélt róla:

Egy olyan lemezt készítek, amire szerintem nem számítanak az emberek tőlem. Egy teljesen új hangzásvilág lesz számomra. Emellett egy történetet mesél el, a saját életemből. A kislányomat is megemlítem rajta párszor.

Pár napja egy előzetest is megosztott az albumról, melyben szintén kiemelte, hogy egy nyers, és őszinte anyagra számíthatunk, amit teljes egészében ő írt:

Úgy gondolom, hogy a lemezem célja az, hogy a hallgató megismerje az én valódi énemet, mint egy hús-vér embert. A céljaimat, a félelmeimet. És, hogy kapcsolatot alakítsanak ki ezzel a személlyel. Ezért is ennyire nyers, és igen, én írtam. Nem akartam senkit magam és a zeném közé, illetve a zene és a hallgatóság közé.

Az albumot a második kislemez megjelenése napjától, március 15-től lehet majd előrendelni, illetve előre lementeni.