Hivatalosan is bejelentette új albumát Beyoncé: íme minden, amit eddig tudunk a lemezről

A Cowboy Carter március végén érkezik.

2022 júliusában dobta piacra Beyoncé a várva várt hetedik stúdióalbumát, mely a Renaissance címet kapta, és ezzel együtt azt is bejelentette, hogy egy trilógiával készül a rajongóinak. Elmondása szerint a három részes projektet három év alatt vette fel, javarészt a pandémia idején, amikor is a legkreatívabbnak érezte magát. Két év elteltével pedig heteken belül érkezik a második felvonás, mellyel a house és a disco után a country felé veszi az irányt, most pedig a borítójáról és a címéről is lehullott a lepel. Íme minden, amit eddig tudunk az énekesnő új korongjáról.

A címe

Mint ahogy már fentebb említettük, Queen B ezúttal a country műfajában próbálja ki magát, így az anyag találó módon a Cowboy Carter címet kapta.

A megjelenés dátuma

Az album már a nyakunkon van, ugyanis csupán kicsit több, mint két hét múlva, március 29-én kerül a boltok polcaira és a streaming platformokra.

A borító

A lemez borítója ezúttal kissé visszafogottabb, mint az elődjéé. Míg a Renaissance a sztár képével volt fémjelezve, amint egy diszkógömbre emlékeztető lovon ül hozzá illő, és elég keveset takaró, ezüst fehérneműben, addig a Cowboy Carter borítója csupán egy nyereg fekete háttér előtt, egy szalaggal ellátva, melyen a korong címe díszeleg.

Azonban a fanoknak a kedvencük több limitált kiadású CD-vel és bakelittel is készült, melyek alternatív borítóval érkeznek, és amiket a hivatalos oldalán lehet előrendelni.

Ezeket a dalokat hallgathatjuk már a lemezről

Az albumról már két dal is megjelent, méghozzá február 11-én, a Super Bowl alatt. A meccs közben egy reklámban jelentette be az énekesnő, hogy jön az új zenéje, percekkel később pedig már elérhetővé is vált a Texas Hold ‘Em és a 16 Carriages. Az előbbi hatalmas sikernek örvendett: egészen a neves Billboard Hot 100 slágerlista éléig menetelt, és a globális top 200 listán is elért az első helyre.

Az anyag teljes dallistájáról egyelőre nem hullott le a lepel, ahogy azt sem tudni, hogy érkezik-e még új track róla, mielőtt a teljes lemezt hallgathatjuk majd.

Lehetséges, hogy egy Dolly Parton feldolgozás is helyet kap a lemezen…

…ezt pedig maga a country legenda erősítette meg. Az énekesnő egy friss interjúban árulta el, hogy Beyoncé feldolgozta az egyik leghíresebb dalát, a Jolene-t.

Azt hiszem, rajta lesz a country albumán, amit nagyon várok már. Imádom őt, hiszen egy gyönyörű nő és egy nagyszerű énekes

– nyilatkozta Dolly.