© Oleg Borisuk

„Ilyen ez az új Reni” – megérkezett Tolvai Reni új lemeze

„Elképesztő, hogy végre eljött ez a pillanat, hogy most már az elkészült albumomról írom az összegzést” – árulja el nőnapra szánt, nevének monogramjával elnevezett lemezéről Tolvai Reni. Renit egy ország ismerhetett meg alig 17 évesen, amikor megnyerte „Az Év hangja Magyarországon” címet. Azóta 15 év telt el és egy teljesen más – ma már ízig-vérig nő – néz vissza a tükörből: Reni céltudatos és kitartó előadóvá érett, aki ezúttal teljesen magáénak érezte a zeneszerzői és dalszövegírói széket.

Reni őszintén megosztja elvesztett édesapja iránti mély fájdalmát, felvállalja a szexualitást és a nőisség minden szegletét. Reni többek közt LMBTQ+ barátaihoz szól, írt dalt a közösségi média bántalmazásról, az őt ért üzleti átverésekről és végre megjelent az első, magyar nyelvű közös is Kállay-Saunders Andrással.

„A legbüszkébb az „Új Reni” című dalomra vagyok a lemezről, amely nem csupán édesapám emlékét eleveníti fel, de összegzi mindazt, amit az elmúlt években átéltem és azt, hogy szeretek küzdeni és lepereg minden gond, ha a talpam alatt van a színpad” –mondta el Reni, aki most egy videóklipet is társított a felvételhez és felnőttként még utoljára kapcsolódik kislánykori énjéhez.

„Ez az a dal, ami összegzi azt, ami az elmúlt pár évben történt velem és arról, hogy szeretek küzdeni, talán a legérzelmesebb darab a lemezről. Azért is foglal el különleges helyet, mert édesapámnak is szól odafent.”

A Popsimon a méz a női szexualitásról szól. Én nem tudom elképzelni a dalaimat, videóklipjeimet, fotóimat a nőiség hangsúlyozása nélkül, ez mélyen gyökerezik bennem és sosem féltem megmutatni. Ez első sorban nem a ruhákról szól, hanem a bátorságról, hogy mi nők őszintén megmutassuk a bennünk lévő erőt, amit ha sikeresen megteszünk, azt az emberek körülöttünk úgy fogják hívni, hogy kisugárzás.”

Ezt a felvételt az LMBTQ+ barátaimnak szántam. A szabadságról szól, a felvállalásról és arról, hogy senki nem mondhatja meg neked, hogy ki legyél és kivel legyél.”