Idén újra színpadra áll Shawn Mendes, és új albummal is készül 

A Rock In Rio headlinere lesz az énekes.

Idén már négy éve, hogy megjelent Shawn Mendes legutóbbi albuma, a Wonder, melyhez egy világkörüli turnét is bejelentett. A dátumok között a magyar rajongók legnagyobb örömére Budapest is szerepelt, azonban a tervezett koncertsorozat nem várt fordulatot vett. Csupán a hetedik show után ugyanis bejelentette az énekes, hogy turné további része elmarad, és egy időre visszavonul, hogy a mentális egészségére tudjon fókuszálni. 

Most viszont úgy tűnik, hamarosan újult erővel tér vissza mind a zenéhez, mind pedig a koncertezéshez. Shawn a közösségi oldalain osztotta meg a fanokkal, hogy idén újra színpadra áll, méghozzá a Brazíliában, a Rock In Rio fesztiválon. 

Nagyon régóta nem koncerteztem már, így izgatottan osztom meg veletek, hogy én leszek a Rock In Rio headlinere szeptember 22-én. Rettentően hiányzott, hogy a színpadon álljak, és élőben is lássalak titeket

– írta.

De ez még nem minden. Az előadó hozzátette, hogy gőzerővel dolgozik a soron következő, ötödik albumán, és a brazil koncerten már az új korong dalai is felcsendülnek majd élőben.

Dolgozom az új albumomon is, és alig várom, hogy az új dalaimat énekelhessem nektek. 

Bár a legutóbbi lemezét 2020-ban dobta piacra, az elmúlt négy évben sem hagyta teljesen új zene nélkül a rajongóit. A Wonder után olyan kislemezeket adott ki, mint a Summer of Love, az It’ll Be Okay, a When You’re Gone, vagy éppen a Krokodili című meséhez készült Heartbeat, tavaly pedig a What the Hell Are We Dying For? és a Witness Me című dalokban hallhattuk a hangját. 

Nemrég színpadra is lépett, igaz, nem a saját koncertjén. Niall Horanhez csatlakozott az énekes londoni fellépésén, ahol a Treat You Better című slágert adták elő közösen. 

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor érkezik az új album, de remélhetőleg minél hamarabb, és egy turnét is építenek köré, melynek során bepótolja az elmaradt budapesti koncertjét.