A YONAKA első önálló budapesti koncertjére készül

A brightoni trió idén tavasszal játszott először Budapesten, a bemutatkozás pedig olyan jól sikerült, hogy immáron saját turnéjukkal is útba ejtik a fővárost. A YONAKA hipnotikus és erőteljes alternatív rock dalaival 2024. március 12-én az Analog Music Hallban varázsolja el hazai rajongóit legutóbbi EP-jük, a Welcome to My House dalaival. 

A hang az érzelmek szeszélye szerint hajlik – jól tudja ezt a YONAKA, akik számára a zene a hangulatokkal együtt változik. A súlyos katarzis pillanatait jól leköveti a torzítás, hogy aztán a megnyugvás elektronikus kegyelemdöfés képében érkezzen meg. Az angol trió – Theresa Jarvis [ének], Alex Crosby [basszusgitár] és George Werbrouck-Edwards [gitár] – a popot, a punkot és a hip-hopot egy hipnotikus alternatív rock hibriddé olvasztja össze. A csapat dalaiban gyakran foglalkozik a mentális egészséggel, bennük van az itt és most kirobbanó energiája és szerzeményeikkel képesek a hallgatót bátorítani és cselekvésre ösztönözni. A zenekar feltűnése óta több mint 150 millió streamet gyűjtött össze, munkásságukat pedig számos helyen elismeréssel méltatták – az NME szerint például ők Anglia következő nagy rockegyüttese – nyáron pedig megjelent következő nagy dobásuk, a Welcome To My House c. EP képében.

Minden dal egy-egy emléket vagy érzelmet képvisel bennem. Az élmények, amelyeken keresztülmentem mind a házamban töltötték az időt és felemésztettek. Azzal, hogy az EP címe Welcome To My House vizuálisan azt szeretném, ha a hallgatók kinyithatnának egy ajtót és beléphetnének rajta keresztül a világomba és láthatnák, hogy egyes dalok mit jelentenek számomra az életem adott időszakában. Amikor bennünket hallgatsz, remélem, hogy úgy érzed erős vagy, meghallgattak és nem vagy egyedül. Mások történetének meghallgatása sokat segített nekem a gyógyulásban és a fejlődésben és szeretném ezt a fényt másoknak is megmutatni.

– magyarázza az EP kapcsán Theresa.

A YONAKA élőben is lebilincselő, idén a Palaye Royale vendégeként játszottak először Magyarországon, majd az Asking Alexandria előtt tértek volna vissza nyáron, de sajnos az a koncert elmaradt. Most azonban itt a lehetőség, hogy a YONAKA kapja a teljes reflektorfényt, március 12-én ugyanis első önálló koncertjükkel érkeznek az Analog Music Hallba. 

jegyvásárlás / Facebook esemény