Történelmet írt a 2024-es Brit Awardson RAYE

A legtöbb díjat vitte haza a díjátadó történelmében.

Nagy év volt a 2023-as a briteknél, ugyanis évek óta talán a legerősebb év volt a popzenében. Ez pedig a 2024-es Brit Awardson is meglátszott, ugyanis egymást váltották a színpadon a szupersztárok – már, amikor RAYE hagyott másnak is egy kis reflektorfényt.

A megjelentek között olyan előadók voltak, mint Dua Lipa, Ellie Goulding, a már említett RAYE, Calvin Harris, Kenya Grace, Jazzy, Aitch, Charli XCX, Caroline Polatchek vagy 2023/24 legnagyobb robbanása, Tate McRae.

A nyertesek névsora nem annyira változatos, ugyanis a legtöbb díjat RAYE elvitte – az este folyamán 6 szobrocskát sikerült bezsebelnie, ezzel minden rekordot megdöntött és olyan előadókat utasított maga mögé, mint Adele vagy Harry Styles. Érdekesség, hogy ő volt az első nő, aki az év dalszövegírója díjat megnyerte. A díjakat imidzséhez híven cipő nélkül vette át és szinte szóhoz sem tudott jutni egy idő után, ugyanis pár évvel ezelőtt Instagramon borult ki, hogy nem engedi kiadója, hogy kiadja debütáló lemezét és egy olyan imázst próbálnak ráerőltetni, ami nem önazonos. Nem sokkal ezután fel is bontották a szerződésüket és RAYE független előadóként folytatta, mellyel a legnagyobbat kaszálta.

Az előadó, aki voltam három évvel ezelőtt el sem hinné, hogy rajtam van a gatya – én vagyok a saját főnököm

– viccelődött a díjak átvétele során.

Fellépések