A Years & Years frontembere képviseli az Egyesült Királyságot a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválon

Íme a Dizzy!

Olly Alexander neve valószínűleg a Szigetet és Volt Fesztivált is megjárt Years & Years nevű banda miatt lehet ismerős – akik később kihátráltak Olly mögül és az énekes egy emberként vitte tovább a banda nevét. Most viszont saját nevén száll versenybe a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 11-én Malmöben.

Az énekes a Dizzy c. dalával képviseli hazáját, az Egyesült Királyságot a versenyen, ami az első szakítás tematikáját járja körül – a kezdetekben érezhető a friss kapcsolat izgalma, majd az érzelmi hullámvasutak. Ezt fűszerezi a popzene drámaiságával, amivel mondhatni megtalálta a tökéletes átmenetet az ESC színpada és a klubbok között.

A művész az új dalt így mutatta be:

A dalt Dannyvel írtam a múlt nyáron. A Dizzy szóval kezdtük, mert csak eszembe jutott, és megtetszett. Azon gondolkodtunk, hogy mi mindentől szédülhet valaki. Akkoriban azt mondtam: ‘a csókjaidtól szédülök’, így építettük fel a teljes dalt. Dannyvel egyetértettünk abban, hogy a zenének el kell vinnie mindenkit egy varázslatos helyre. A dalba átültettük a szédülés érzését, ezért hallhatóak benne a kontrasztos ritmusok

– mesélte.

A Dizzy egy új fejezetet nyit Olly Alexander karrierjében: az énekes három nagysikerű Years & Years albumot jegyez, amelyek idővel Alexander szólóprojektummá váltak. Kettő ezek közül vezette a brit eladási listát, tíz kislemeze pedig a brit slágerlistán helyezkedett el valamilyen pozícióban.