© Földi Ádám

kristoaf új érát indít „ÉDEN” című megjelenésével

Pénteken, február 23-án új single érkezett kristoaftól – klippel együtt. A dal „viszonylag véletlenszerűen született”, magyarázza az énekes. „KEMPen ANUBII$sal, Beatrickkel és Kovács Gerrisonnal egy csapatban egy challenge során gurult ki.”

A tavaly októberi „kontroll” című single óta nem véletlen várakoztunk – ugyanis megújul és átalakul kristoaf – és ennek köszönhetően munkássága is. „Talán most van először, hogy minden téren érzem mit és hogyan kell csinálnom. Gátlások nélküli az önkifejezésem, teljesen levetkőztem magam előtt. Talán ezért önmegszólítóak javarészt az új korszak dalai, konkrétabban fogalmazok meg érzeteket.”

Az ÉDEN ebben a folyamatban különleges szerepet kapott:

rögtön tudtam, hogy ez az a dal, ami elindíthatja az új korszakot, felvezethet valami újat. Kiemelkedik egy fura módon a többi eddigi dalom közül.

Ezt talán a dalhoz tartozó, a Shaky Whips csapatával készült klip is pont így tükrözi: sötét, elvont, mégis egy kerek képet alkot, ami az éden által adott tudatállapotot szatirikus módon jelképezi. A videós csapattal „közös konszenzus alapján körmotívumokat használunk a klip különböző részeiben, édenbeli utalásokkal, utolsó vacsorával.”A dal és videó tökéletes alapköve kristoaf új kreatív korszakának és egyértelmű, hogy megérte a várakozást – izgatottan várjuk az új irány többi gyümölcseit is!