100 éves dalt dolgozott fel Lana Del Rey

Íme a Blue Skies!

Nemrég jelentette be Lana Del Rey, hogy idén érkezik az új albuma, a Lasso, melyen country stílusban próbálja majd ki magát, de előtte még a jazz műfajába is belekóstolt. Megjelent az énekesnő legújabb dala, ami egy feldolgozás, ráadásul nem is akármilyen. A Blue Skies ugyanis egy közel 100 éves szerzemény – 1926-ban született meg, és Irving Berlin írta.

A dal eredetileg a Betsy című musicalhez készült, a legenda szerint pedig már a bemutató estéjén akkora sikert aratott, hogy a közönség nem kevesebb, mint 24 alkalommal kért belőle ráadást. Az utolsónál azonban Belle Baker színésznő elfelejtette a szövegét, így maga Irving Berlin, a dalszerző folytatta az előadást a közönség soraiból. Most, csaknem egy évszázad elteltével pedig Lana is bemutatta a saját verzióját a klasszikusból, melynek Jack Antonoff volt a producere.

A feldolgozás az Apple TV+ legújabb sorozatához, a The New Look-hoz készült, melynek az első három epizódja ma került bemutatásra. A széria az ikonikus divattervező, Christian Dior történetét mutatja be, amint Párizsból igyekszik a szépség és a divat segítségével visszahozni a lelket a háború sújtotta világba.

Az alkotáshoz készült zenei album legalább annyira izgalmas, mint maga a történet. A lemezen olyan előadók dolgoznak fel a második világháború idején népszerű dalokat, mint a Bleachers, a Florence + the Machine, a The 1975, Nick Cave, vagy éppen Beabadoobee.

Lana feldolgozásán kívül eddig a Florence + the Machine-é, és a The 1975-é jelent meg, a teljes lemez pedig április 3-án válik elérhetővé.