Egyesítette erejét Sia és Kylie Minogue

Íme a Dance Alone!

Korunk egyik legnagyobb popikonja, Sia nyolc év után új nagylemezzel jelentkezik idén – a Reasonable Woman május 3-án lát majd napvilágot. A korongon olyan sztárok vendégeskednek, mint Kylie Minogue, Chaka Khan, Paris Hilton, Labrinth és Kaliii.

A bejelentés az album beharangozó kislemeze, a Gimme Love után a második előfutárával, egy igazi pop slágerrel érkezett: a Dance Alone egy másik Grammy-díjas előadó, Kylie Minogue közreműködésével készült. Nem ez az első alkalom, hogy együtt dolgozott a két énekesnő, hiszen Kylie 2014-es Kiss Me Once című albumán is együtt munkálkodtak, igaz, akkor Sia csak a dalszerzésben segédkezett. Most azonban, tíz év után újra egyesítették erejüket, hogy egy vidám hangulatú újdonsággal örvendeztessék meg rajongóikat, melyben végre együtt is énekelnek.

A dal egy modern köntösbe öltöztetett, abszolút diszkósláger, és a címe sem véletlen, hiszen jó, ha az első fél percet kibírja ülve a hallgató. A hangulatot a felvétellel érkezett dalszöveges videó is tökéletesen visszaadja, a dinamikus mozgások, a színek és az effektek mind a nyolcvanas évek táncos klubkultúráját idézik.

Semmi kétség, nincs még egy olyan előadó a világon, mint Sia, hiszen tíz év leforgása alatt egy háttérben foglalkoztatott indie pop vokalistából a világon mindenhol ismert szupersztárrá vált. Tette mindezt úgy, hogy arcát sosem mutatta, művészetébe sosem engedett beleszólást, elképzeléseiben megalkuvást nem ismert, és soha nem hagyta, hogy más határozza meg, mi teszi őt popdívává.

Sia tavasszal érkező lemezére, bár közben rengeteg izgalmas kislemezt dobott piacra, nyolc évet vártak a hűséges rajongók. Nem a Dance Alone az egyetlen izgalmas duett a korongon: többek között Paris Hilton, és az Euphoria című sorozat ikonikus zenei megálmodója, Labrinth is beugrott egy-egy közös dalra. Utóbbival szintén nem először dolgozott együtt a sztár. LSD nevű, Diplóval is közösen jegyzett projektjük 2019-ben látott napvilágot. A seregnyi fantasztikus közreműködő előadó mellett számtalan méltán elismert producer, hangmérnök és szerzőtárs dolgozott az albumon, köztük benny blancoRosalía, és Greg Kurstin is, aki Adele legutóbbi két korongján is rajta hagyta keze nyomát.