© MUSICDAILY

Budapesti koncertjével bújt elő édesapja előtt Alessandra, az Eurovízió felfedezettje

Hatalmas bulit csapott a Dürer Kertben az énekesnő.

Tavaly ilyenkor még tulajdonképpen senki nem tudta, ki is az az Alessandra, mostanra pedig már teltházas koncerteket ad Európa-szerte. A norvég énekesnővel egy év alatt nagyot fordult a világ: 2022-ben jelentkezett a The Voice tehetségkutatóba, melynek az első élő show-jában kiesett, de ez szerencsére nem tántorította el attól, hogy tovább küzdjön az álmaiért. Versenybe szállt, hogy ő képviselhesse hazáját a tavalyi Eurovízión, a Queen of Kings című dalával pedig egész Európát meghódította.

Bár a neves Dalfesztivált nem nyerte meg, masszív és hűséges rajongótáborra tett szert, így a sikerét meglovagolva európai turnéra indult, melynek keretein belül február 4-én, vasárnap Budapestre, a Dürer Kertbe is ellátogatott. Elsőre merész vállalkozásnak tűnhetett a koncertsorozat, hiszen a fiatal, csupán 21 éves sztárnak eddig összesen 5 dala jelent meg, ami nem igazán elég ahhoz, hogy egy headline koncertet kitöltsön vele. Ahelyett, hogy feldolgozásokkal tűzdelte volna tele a dallistát, a saját, kiadatlan dalait énekelte a fellépéseken, ami akár balul is elsülhetett volna, hiszen a közönség nagy része érhető módon nem ismeri őket. Szerencsére nem így lett.

A nagyjából háromnegyedéig megtelt Dürer Kertben is bebizonyította Alessandra, hogy a tehetsége, a színpadi jelenléte, és a kisugárzása elegendő ahhoz, hogy hatalmas bulit csapjon, és levegye a közönségét a lábukról – nem kell, hogy az egybegyűltek kívülről fújják a szerzeményeit. Az előadó összesen 16 dalt énekelt – a legnagyobb slágerét kétszer is, hiszen a Queen of Kings-el nyitotta, és zárta a show-t. Természetesen felcsendültek az eddig megjelent számai, a Pretty Devil, a Bad Bitch, a szívhez szóló ballada, a Heavy, és a Narcissist is, melyek közül az utóbbi az est egyik fénypontja volt.

Emellett olyan szerzeményeket hallhattunk élőben, mint a indulószerű Think Less Live More, amit elmondása szerint azért írt meg, mert sokszor túlgondolja a dolgokat, és tisztában van vele, hogy ezzel a fanjai nagy része is tud azonosulni, a latin beütésű Marameo, ami mindenkit táncra perdített, az I Kinda Love You, melyet a végére már mindenki vele énekelt, vagy éppen a Supposed to Be, ami egy igazi pride himnusz.

Érzelmes pillanatokban sem volt hiány. A Mama I Am Sorry című balladát a közönség soraiból énekelte, mert szeretett volna a rajongói szemébe nézni, és együtt átélni az érzelmeket, amiket a dal kifejez. Nem egy ember sírta el magát a megható track alatt, a fanok pedig egy kis projekttel is készültek kedvencüknek, és „Alessandra, neked köszönhetően leszünk jól” feliratú táblákat tartottak fel neki. Páran egyébként különböző színű művirágokkal is készültek, melyeket előszeretettel dobáltak fel a színpadra, ami igencsak elnyerte a sztár tetszését, és egy pride zászló is landolt nála.

Extrán különleges volt a hazai koncert az énekesnő számára, ugyanis ezzel bújt elő az édesapja előtt. A TikTok oldalán osztotta meg a követőivel a show előtt, hogy ez az első fellépése, amin az apukája is részt vett, és rengeteg LMBTQ dalt énekelt, mint például a Lady Lover-t, vagy éppen a Girlfriend-et.

Szeretném, ha tudnátok, hogy nagyon büszke vagyok a szexualitásomra, és minden nap tanulom, hogyan legyen méginkább önmagam. Nagyon szeretem az apukámat, és tudom, hogy valószínűleg mindenben támogat, de, nem is tudom, egyszerűen soha nem beszélgettem vele erről. Szóval ma este, itt Budapesten először lépek fel előtte, és elmondom neki, hogy meleg vagyok

– mesélte.

Azonban a koncert után az édesapjának várnia kellett még egy kicsit, hogy hosszabban beszélgethessen a lányával, ugyanis Alessandra kiment a merch standhoz, és minden egyes rajongójával találkozott, dedikált nekik, és közös képet készített velük. Mondanunk sem kell, hogy rengetegen éltek a lehetőséggel, így a fellépés után még több, mint egy órát töltött az énekesnő a fanokkal. Látszott rajta, hogy imádja minden percét, és hálás a rengeteg szeretetért és támogatásért, amit tőlük kap: egy csodálatos koncert csodálatos lezárása volt ez a spontán meet & greet.

Az énekesnővel egyébként pár nappal a fellépés előtt interjút is készítettünk, melyben mesélt többek között az inspirációiról, az Eurovízióról, és arról is, hogy mire számíthatunk tőle a jövőben: