14 dolog, amit tudnod kell Harry Styles-ról

Tudtad, hogy két és fél évig dolgozott egy pékségben? 

Harry Styles-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen miután 2010-ben feltűnt a brit X Factorban, 6 évig volt minden idők egyik legsikeresebb fiúbandája, a One Direction tagja, akikkel szinte az egész világot körbeturnézta. Szóló előadóként eddig 3 albumot tudhat maga mögött, második saját koncertsorozatával pedig tavaly végre Budapestre is ellátogatott. Íme 14 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál napjaink egyik legfelkapottabb énekeséről.

1. Egy alig 5600 fős városkában nőtt fel

Harry az angliai Redditch-ben látta meg a napvilágot: érdekesség, hogy a legendás rockbanda, a Led Zeppelin dobosa, John Bonham is itt született. Egészen kiskorában költözött a család Holmes Chapelbe, ahol a gyerekkora nagy részét töltötte. A városka összlakossága alig haladja meg az 5600 főt.

2. Az első dal, amit felénekelt…

…Elvis Presley The Girl of My Best Friend című slágere volt. Kiskorában több feldolgozást is felvett egy karaoke gép segítségével, amit a nagypapájától kapott ajándékba.

3. Nem a One Direction volt az első bandája

Nem volt számára teljesen újdonság, mikor az X Factorban összerakták négy másik sráccal, és megszületett a One Direction, hiszen korábban már tagja volt egy bandának. 3 sulistársával alapította meg a White Eskimot, melynek ő volt az énekese. A zenekar egyébként a mai napig aktív, bár az eredeti tagok közül már csak az akkori dobosuk, Will Sweeny maradt meg, aki jelenleg a frontember szerepét tölti be.

4. Ezért jelentkezett az X Factorba

A White Eskimoval indultak a helyi Battle of the Bands versenyen, amit végül meg is nyertek. Ez, és az édesanyja támogatása adták meg a kezdő löketet neki ahhoz, hogy jelentkezzen az X Factorba, és egy szélesebb közönségnek is megmutassa a tehetségét az akkor csupán 16 éves srác.

5. Két és fél évig dolgozott egy pékségben

Harry Styles vagyok, és egy pékségben dolgozom

– így mutatkozott be az X Factorban az énekes.

Harry nem kevesebb, mint 2 és fél évig dolgozott egy pékségben, és elmondása szerint nagyon szerette a munkáját, mi több, 2012-ben, a One Direction kezdeti sikerei után azt nyilatkozta a Sunnak, hogy kicsit hiányzik is neki. 

Nagyon jól éreztem magam ott. Ha hazalátogatok, mindig benézek, hogy lássam, hogy vannak. 

Ha Holmes Chapelben jártok, a W. Mandeville pékséget keressétek!

6. Ezt énekelte az X Factor válogatáson

Az X Factor válogatóján Stevie Wonder Isn’t She Lovely klasszikusát énekelte.

7. Ő találta ki a One Direction nevet 

Én találtam ki a nevünket. Úgy voltam vele, hogy szerintem jól hangzik. Elég sok opció felmerült, aztán bedobtam az ötletem, és mindenkinek tetszett

– mesélte a CBS Sunday Morning műsorában.
8. Szereti elkülöníteni a karrierjét a magánéletétől

Harry nem igazán beszél a magánéletéről, ez pedig abszolút egy tudatos döntés a részéről. A Rolling Stone-nak fejtette ki, hogy egyáltalán nem arról van szó, hogy direkt titokzatos szeretne lenni, ő egyszerűen csak ilyen ember.

Mikor hazalátogatok, ugyanaz az ember vagyok, mint aki sulis koromban voltam. Ez nem lehetne így, ha mindent elárulnék magamról. 

9. Legszívesebben Sign of the Times címet adta volna a debütáló albumának

Először teljesen biztos volt abban, hogy a PINK címet szeretné adni a debütáló anyagának, azonban hamar meggondolta magát, és az első kislemez, a Sign of the Times címe mellett döntött. De akkor miért is lett végül nemes egyszerűséggel Harry Styles? Prince az 1987-es korongját keresztelte a Sign o’ the Times névre, ezért vetették el az ötletet – Harry legnagyobb bánatára.

10. Egyszer megríkatta Ariana Grandét

A saját és a One Direction dalok mellett más előadók számaiban is hallhatjuk a keze munkáját: ilyen Meghan Trainor és Michael Bublé Someday Maybe-je, vagy Ariana Grande Just a Little Bit of Your Heart-ja, melyen elsírta magát az énekesnő, mikor először meghallotta.

11. Több, mint 40 tetkója van

Legelső tetoválása egy csillag volt a karján, azóta pedig nincs megállás. Mára már több, mint 40 minta díszeleg a testén, a fanok pedig előszeretettel találgatják ezek jelentését.

12. Egyetemi kurzus indult róla

Az idei tavaszi szemeszterben, a Texas-i Állami Egyetemen indul el a világ első Harry Styles kurzusa, Harry Styles és a hírességek kultusza: identitás, internet és az európai popkultúra címmel. Az órán olyan kérdéseket és témákat járnak majd körbe, mint az előadó művészete, illetve a politikai fejlődés a modern celebritásokkal, a gender, szexuális hovatartozás, nemzet, globalizáció, média, divat, fan- és internetes kultúra és a fogyasztói társadalom.

13. A visszatérő szerzeménye volt 2022 legnépszerűbb dala…

…legalábbis a Spotify-on biztosan. A harmadik korongja, a Harry’s House beharangozó kislemezét, az As It Was-t hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben a streaming platformon, maga a lemez pedig a második legnépszerűbb volt az évben.

14. 4 filmesben is szerepelt már

A Nincs baj, drágám című thrillerben többek között Chris Pine, Olivia Wilde, és Florence Pugh mellett láthattuk a mozivásznon, A rendőröm a Prime Videon nézhető, az Örökkévalókban egy kisebb szerepe volt csak, míg a Dunkirkben Tom Hardy oldalán láthattuk.