© MUSICDAILY

Lil Yachty-val állt össze YUNGBLUD

A 2023-as Sziget Fesztivál egyik nagyágyúja, YUNGBLUD most egy új dallal tért vissza, ami nem a megszokott, őrült és megállíthatatlan énjét mutatja be, hanem inkább egy sokkal érzelmesebb arcát fedi fel hallgatósága előtt.

A When We Die (Can We Still Get High?) kivételesen nem egy szóló anyag, hanem egy kollab, mégpedig az egyik legnagyobb kedvencével az előadónak, Lil Yachty-val. Hamarosan pedig az új lemez is esedékes, ugyanis az eddig megjelent kislemezei egészen egy stílusra hajaznak. Dom nem titkolt szándéka a dallal, hogy feszegesse a határokat és inspirálja a hasonló stílusban mozgó kollégáit.

Yachty-val már 2019-ben szó volt arról, hogy csinálunk valamit közösen. Ezekkel mindig az időzítés csak a baj. Amikor kiadta a Let’s Start Here c. anyagát, úgy éreztem, hogy feszegeti a művészet bizonyos határait, mint ahogy én is próbáltam éveken keresztül. Tudtam, hogy ő lesz az, akit szeretnék ebbe a dalban hallani. Ez volt az egyik legkorábbi dal, amit megcsináltunk, miután új anyagon kezdtem el dolgozni

– mesélte az előadó.