Áttörést hozott a 5SOS srácok által írt dal Alex Sampsonnak

Alex Sampson neve nem biztos, hogy mindenkinek elsőre ismerősen cseng, valószínűleg a hangját hamarabb ismerhetjük új dala miatt, ami TikTokon lett virális. A Blind egyébként egy nagyon kellemes pop, alternatív és pop-rock elemeket tartalmazó szerzemény, így nem meglepő, hogy megtalálta a közönséget, akik ezt a fajta zenét szeretik.

Nekünk is TikTokon dobta fel Blind c. dalát, és egyből tudtuk, hogy ez a srác sokra fogja vinni. Miután utánajártunk ki is ő valójában, az alapinformációk mellett érdekes dolgokra is bukkantunk. A kanadai énekes és dalszerző majdnem napra pontosan 20 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot és nem is igazán foglalkozott a zenével egészen a COVID járványig. Előtte egy boltban dolgozott árufeltöltőként és takarítóként, majd amikor elkezdett zenét szerezni, minden megváltozott.

Január 19-én jelent meg debütáló EP-je a Blurry Vision, melyen a már emlegetett Blind című dal is fellelhető, illetve a korábban már megjelent Till The World Gets Sick Of Us is. Előbbi dala pedig kísértetiesen beleillik a 5 Seconds of Summer CALM c. lemezének hangzásvilágába, ami nem meglepő, ugyanis Luke Hemmings, Ashton Irwin és Calum Hood neve is szerepel a szerzők között.

@alexsampson IF One Direction & 5 Seconds Of Summer MADE A SONG.. ???? Insp: @llunr #newmusic #popmusic ♬ original sound – Alex Sampson ✞

Az énekes egyébként egy friss interjújában elárulta, hogy ő popzenén nevelkedett és a 5SOS a kedvenc bandája, és ők is inspirálják folyamatosan. Rajtuk kívül egyébként nagy álma, hogy Tate McRae-vel dolgozhasson, de imádja a One Direction srácokat is, akár együtt, akár szólóban.