© MUSICDAILY

Egy szál gitár és nyers tehetség: ilyen volt Ruel tegnapi meglepetés koncertje egy budapesti kávézóban

Az énekes mindössze pár órával a kezdés előtt jelentette be a fellépést.

Egy napra Budapestre látogatott a 21 éves ausztrál énekes, Ruel, és ha már itt volt, gyorsan adott egy teljesen ingyenes meglepetés koncertet is. A fellépést mindössze pár órával a kezdés előtt jelentette be, a helyszínt pedig a családias hangulatú Selah Coffee House biztosította, amit egyébként a rajongói segítségével talált meg és bérelt ki. Annak ellenére, hogy tényleg az utolsó pillanatban találta ki, hogy megejti karrierje első magyar koncertjét, szépen megtelt a hely, amin ő maga is meglepődött. Volt, aki például vonatra pattant, amint meglátta a kedvence bejelentését, és külföldről utazott 4 órát, hogy jelen lehessen a különleges eseményen – majdnem nem is ért oda időben, de végül szerencsére sikerült megérkeznie a kezdésre.

Az ajtót 7 órakor nyitották, nem sokkal előtte pedig már hosszú sor állt a bejárat előtt. Bent asztalok, székek, és kanapék fogadták a fanokat, így mindenki kényelmesen nézhette az akusztikus performanszot, ami egy órával a beengedés után, 8-kor vette kezdetét. Ruel összesen 8 dalt adott elő, és nem volt más vele a színpadon, csak a gitárja, a nyers tehetsége, és a kisugárzása, amivel még ezen a tényleg nagyon kicsi, már-már kényelmetlenül intim helyszínen is meg tudta fogni a közönségét.

A koncertet az első híres dalával, a Dazed & Confused-dal kezdte, miután megköszönte mindenkinek, hogy eljöttek, és a kávézónak is, hogy partnerek voltak a szervezésben, majd a Growing Up Is _____ című dalába kezdett bele, ami egyébként az eddigi diszkográfiájának egyik fénypontja. A legtöbb szám, egészen pontosan 5, természetesen a tavalyi, debütáló albumáról, a 4th Wall-ról volt: felcsendült róla még a Sitting In Traffic, a Someone Else’s Problem, melyet úgy harangozott be, hogy ez az ő saját beintős szerzeménye, a szívszorító End Scene, és a Let the Grass Grow is, amivel a fellépést zárta.

Azért egy régebbi kedvencet is bezsúfolt a setlistbe – amit elmondása szerint még a színpadra lépése előtt összeírt, de nem ígérte, hogy ragaszkodni is fog hozzá – így hallhattuk élőben a Face to Face-t, illetve egy Coldplay feldolgozást is elénekelt, ami nem más volt, mint a 2000-es Sparks. Bár a banda két évvel azelőtt adta ki a dalt, hogy az énekes egyáltalán megszületett volna, elmondása szerint ez a kedvenc szerzeménye tőlük.

Az előadó természetesen beszélgetett is az egybegyűlt fanokkal, mi több, be is invitált egy párt a kávézóba, akik megálltak, és az utcáról, az üvegen keresztül nézték, mi is történik bent. Az egyetlen dolog, amire nem volt hajlandó, az volt, hogy a közönség kérjen tőle dalokat, pedig valaki nagyon szerette volna hallani az Oasis Wonderwall című örökzöldjét, ám sajnos vagy nem sajnos, erre nem került sor. Egy ingyenes meet & greetre azonban igen, ugyanis az énekes a fellépés után ott maradt a helyszínen, és mindenkivel, aki szeretett volna találkozni vele, csinált közös képet, aláírt, és váltott pár szót – látszott rajta, hogy tényleg hálás, amiért ennyire utolsó pillanatban ennyi ember eljött megnézni őt, és nagyra értékeli a rajongóit.

Akik pedig most lemaradtak Ruel fellépéséről, de szeretnék látni élőben, azoknak jó hírünk van: többször elmondta a háromnegyed órás fellépés alatt, hogy mindenképpen szeretne visszatérni Budapestre, és egy rendes show-t hozni a magyar fanoknak a bandájával kiegészülve. Reméljük, erre nem kell sokat várnunk, és hamarosan ismét hazánkban köszönthetjük a tehetséges ausztrál srácot.