Keresztre feszítve tért vissza Lil Nas X, és a visszatérését Jézus feltámadásához hasonlítja

Íme a J CHRIST!

Két év után visszatért Lil Nas X, és ismét nagy port kavart vele. Valószínűleg mindenki emlékszik rá, amikor a debütáló albuma, a MONTERO első kislemezének a klipjében lerúdtáncolta magát a pokolba, és a Sátánnak lejtett öltáncot, most pedig ismét ismét bibliai elemekhez nyúlt a visszatérő dala kisfilmjében, mely Jézus után a J CHRIST címet kapta.

A klipet maga az énekes-rapper írta és rendezte, és van benne minden, ami kiverheti a biztosítékot a nagyközönség előtt: az elején szentként jelenik meg benne a Mennyországban, egy hatalmas SEX feliratú nyakláncban, majd ismét leszáll a pokolba, hogy a Sátánnal kosárlabdázzon, egy ponton pedig keresztre is feszítik benne. Nem véletlen a párhuzam, hiszen a dalszövegben a sztár a visszatérését Jézus feltámadásához hasonlítja.

Nem Lil Nas az egyetlen híresség, aki feltűnik a klipben – vagyis valami olyasmi. Láthatjuk ugyanis benne többek között Ed Sheeran, Barack Obama, Lizzo, Kanye West, vagy éppen Mariah Carey hasonmásait is, akik mind-mind a Mennyek felé menetelnek.

Az előadó egyébként nagyjából egy héttel a megjelenés előtt azt írta az X (korábban Twitter) oldalán, hogy egy népszerű popsztár is közreműködött a dalban, ám végül csak őt hallhatjuk benne, ami nem véletlen. Később ugyanis pontosította, hogy a híresség, akire gondolt, az maga Isten volt.

Ennek ellenére Keshával kartontáblákon, az utcán jelentették be, hogy kollaborálni fognak, ám úgy néz ki, nem ezen a dalon – lehetséges, hogy Lil Nas idénre várható, második albumának egy másik trackjén.