Ryan Gosling: Ken volt a legnehezebb szerep, amit valaha is el kellett játszanom

Azt is elárulta a színész, miért.

Ryan Gosling neve valószínűleg már a Barbie film előtt sem volt ismeretlen senki számára, hiszen a csaknem három évtizedes karrierje során olyan kasszasikerekben láthattuk, mint a Szerelmünk lapjai, a Kaliforniai álom, vagy éppen az Őrült, dilis szerelem, a Greta Gerwig rendezésében készült alkotás pedig kétségkívül új magasságokba repítette a csillagát. Azonban nem volt könnyű dolga Ken szerepével, mi több, saját bevallása szerint ez volt a legnehezebb szerep, amit valaha is el kellett játszania.

A színész a W magazinnak adott interjújában árulta el, mi volt az első benyomása, amikor elolvasta a film forgatókönyvét, és elmondása szerint már a kezdetektől tudta, hogy nem lesz gyerekjáték a híres babát megeleveníteni a képernyőn.

A forgatókönyv címe Barbie és Ken volt, de az és Ken rész át volt firkálva. A következő gondolatom az volt, hogy ez lesz a legnehezebb szerep, amit valaha is elvállaltam. Honnan közelíted meg egy 70 éves baba karakterét, akinek még csak nemi szerve sincsen? Ennek nem tudsz utána olvasni, senkiből nem tudsz ihletet meríteni, egy dokumentumfilmet sem tudsz róla megnézni, még csak egy könyvet sem írtak Kenről. Teljesen egyedül kellett megoldanom

– mesélte.

Ryan természetesen szépen megugrotta az akadályt. Mind a nézők, mint a kritikusok szívébe belopta magát a Barbie-ban nyújtott alakításával, hozta a Kenergy-t, amire mindannyiunknak szüksége volt 2023-ban, és egy rakat jelölést is bezsebelt vele az idei díjátadó-szezonra, többek között például a Golden Globe-on is versenybe száll a legjobb mellékszereplő kategóriában.

A filmben nem csak színészkedik, de énekel is a sztár, az I’m Just Ken című dalát, melyhez nemrég egy egész EP-t dobott piacra, pedig esélyes, hogy Oscarra is jelölik. De vajon hallhatjuk majd élőben is a szerzeményt a díjátadón?

Hát, egyelőre még meg sem hívtak rá. Eddig nem is gondoltam erre, de mostantól csak ez fog a fejemben járni.

A Barbie egyébként már nézhető az HBO Max-en.