Nem folytatják szóló tevékenységüket régi kiadójukkal a BLACKPINK lányai

Csak a banda zenéjével fog foglalkozni a YG Entertainment.

Egyik szemünk sír, a másik viszont nevet a BLACKPINK lányok döntése miatt – igaz, a banda zenéjét és az ezzel kapcsolatos dolgokat továbbra is a régi kiadójuk a YG Entertainment intézi, mivel szerződést hosszabbítottak, szólóban már nem ez a kiadócsoport fogja kezelni a dolgokat.

A 2016-ban alakult BLACKPINK egyik napról a másikra tarolta le a világot és varázsolta el a hallgatóságot stílusukkal, ami a K-Pop és a futurisztikus popzene hangzásvilágát keveri – ekkor még egyáltalán nem voltak megszokottak a „nyugati” popzenében a K-Pop elemek. Hosszabb hetek, hónapok óta megy a huza-vona, miszerint folyamatosan folytak a tárgyalások a tagok és a kiadó között a banda és a lányok szólóinak jövőjéről.

A YG december 29-én hivatalosan is bejelentette, hogy nem fogják a tagok szóló anyagait képviselni, kizárólag és exkluzívan csak BLACKPINK kiadványokkal foglalkoznak majd. Ez nem is annyira meglepő, hiszen néhány nappal ezelőtt Jennie bejelentette, hogy ő saját kiadót fog létrehozni saját szóló zenéjének, melynek már a logóját is megtervezte.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy támogassuk a BLACKPINK munkáját és szurkolunk a lányok szóló projektjeihez

– nyilatkozta a YG a Variety-nek.