15 dolog, amit tudnod kell Jade Thirlwall-ról

Tudtad, hogy saját bárt és klubbot nyitott szülővárosában?

Jade Thirlwall-t 2011-ben, 18 évesen ismerte meg először Nagy-Britannia, majd az egész világ, miután a Little Mix tagjaként megnyerte az X Factort. Azóta a lányok nem kevesebb, mint 60 millió lemezt adtak el, ezzel pedig ők a poptörténelem egyik legsikeresebb lánybandája. Ezen kívül az énekesnő több más területen is kipróbálta már magát, például az megvan, hogy van egy saját bárja? Íme 15 érdekesség, amit érdemes tudni Jade-ről!

1. Egy városban született Perrie-vel

Jade és a bandatársa, Perrie is az észak-angliai South Shields-ben látták meg a napvilágot, és itt is töltötték a gyerekkorukat. Bár csupán pár percre laktak egymástól, és több közös ismerősük is volt, soha nem találkoztak az X Factor előtt!

2. Egyiptomi és jemeni származású

Édesapja angol, míg édesanyja egyiptomi és jemeni származású. A nagypapája 1943. körül érkezett Jemenből Angliába, ahol tűzoltóként dolgozott, és itt ismerte meg a nagymamáját, aki félig egyiptomi volt. 

A papámnak fontos volt, hogy megtanuljak arabul írni és olvasni, ezért szombatonként muszlim iskolába jártam. Szép emlékek fűznek ehhez az időszakhoz, de sajnos, mivel csak 8 éves koromról 10 éves koromig jártam oda, túl fiatal voltam, hogy megértsem, mennyire fontos a tanulás

– mesélte a Vogue Arabia-nak.
3. Származása miatt zaklatták az iskolában

Az általános sulis éveire szívesen emlékszik vissza, hiszen egy elég multikulturális iskolába járt, a középsuliban azonban elkezdték zaklatni a származása miatt.

Nem illettem bele egyetlen csoportba sem, ekkor találkoztam először előítéletekkel és a rasszizmussal. A kezdteketől kívülállónak éreztem magam. Egyszer például valaki lefogott a wc-ben, és egy pöttyöt ragasztott a homlokomra

– emlékezett vissza a Vogue Arabia-nak. 
4. 5 évig szenvedett anorexiában

Tinikorában, részben az iskolai zaklatás hatására anorexiás lett, és 5 teljes évig szenvedett a betegségtől, amíg segítséget nem kért. Elmondása szerint, amint ezt megtette, hatalmas tehertől szabadult meg, és elindulhatott a gyógyulás útján.

Odáig fajult a dolog, hogy muszáj volt elmondanom valakinek, hiszen egy ilyen titkot tartani nagyon káros a mentális és a fizikai egészséged szempontjából is

– nyilatkozta a Life Hacks podcast-ben.
5. Mostmár büszke a gyökereire

Mostanra már büszke a származására, mi több, pár éve egy online kurzus során kezdett el újra arabul tanulni, hogy elutazhasson a Közel-Keletre. 

Túl sokáig tartott, mire büszkeséggel tudtam tekinteni a gyökereimre. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy csodálatos dolog annak lenni, ami vagy. Tanuljatok a felmenőitekről, és a hagyományaikról!

6. Háromszor próbálkozott az X Factorban

Nem 2011-ben jelentkezett először a műsorba. 2 évvel korábban, 2008-ban az akkor csupán 15 éves lány a válogatón még továbbjutott, de ezt követően nagyon hamar kiesett a versenyből. 2010-ben aztán újra próbálkozott, szintén nem sok szerencsével, mielőtt 2011-ben megnyerte volna a műsort a Little Mix tagjaként.

7. Legnagyobb inspirációja Diana Ross

Kiskora óta az egyik legnagyobb kedvence és inspirációja Diana Ross, így szinte el sem tudta hinni, mikor 2019-ben személyesen találkozhatott vele az anyukájával együtt.

8. Ezt jelentik a tetkói

A gerincén végighúzódó arab szöveget a nagypapája emlékére varratta magára, a jelentése pedig: bárki elérheti az álmait, ha van bátorsága hozzá. Nem kevesebb, mint 3 évig tartott befejezni, hiszen tökéletesre szerette volna. 

A bokáján található szivecskét 3 barátjával közösen csináltatták egy ibizai nyaralásuk emlékére, a jobb lábfején pedig egy henna-stílusú minta díszeleg. Hogy egy 10-es skálán mennyire fájt neki? Elmondása szerint 100!

Az oldalán szintén egy arab szó van, ami királynőt jelent.

A Little Mix 10. évfordulója alkalmából pedig magára varratta arab számokban a dátumot, amikor megalakult a banda.

9. Saját bárt és klubbot nyitott

2019. novemberében nyílt meg szülővárosában a saját bárját, az Arbeiat, majd fél évvel később egy klubbot is nyitott mellette Industry néven. A helyiek nagy örömmel fogadták a két szórakozóhelyet, hiszen elmondásuk szerint sikerült fellendítenie velük South Shields éjszakai életét.

10. Ő keresi a legtöbbet a Little Mix-ből

Főként a bandán kívüli befektetéseinek köszönhetően a Wealthy Persons oldal szerint ő keresi a legtöbbet a Little Mix-tagok közül, csaknem 2 millió fonttal többet, mint a bandatársai.

11. Szerződéses dalszerző

Amellett, hogy énekesnő, 2019-ben a bandatársával, Leigh-Anne-nel együtt a Sony alá tartozó TwentySeven Music Publishing dalszerzőként is leszerződtette őket, így már a Little Mix mellett más előadóknak is ír dalokat. A bandából egyébként ők ketten járulnak hozzá leginkább a dalszövegeik megírásához. 

12. Minden évben jótékonykodik a születésnapján

Monstanra már hagyomány, hogy a születésnapját, ami pont karácsony másnapjára esik, jótékonykodással tölti. Szülővárosában, a Boxing Day dip eseményen vesz mindig részt, amely a Cancer Connection nevű, rákos betegeket támogató alapítványnak gyűjt pénzt. 

13. Saját sminkpalettát dobott piacra

Tavaly mutatta be az első kollabját a Beauty Bay márkával, ami egy 42 színből álló paletta, a YouTube-on pedig egy tutorial videót is találhatunk Jade tippjeivel.

14. Ő sminkelte a lányokat a Little Mix egyik turnéján

Régóta nagy szenvedélye a sminkelés, ez pedig igencsak jól jött, mikor a karrierjük kezdetén az egyik turnéjukon nem tellett a Little Mix-nek profi sminkesre.

Évekkel ezelőtt, a Salute Tour alatt én csináltam a lányok sminkjét, mivel akkoriban nem tellett profi sminkesre. Szóval ja, én sminkeltem őket

– árulta el.
15. Többször is járt Budapesten

Párja, Jordan Stephens munkaügyben tartózkodott huzamosabb ideig a fővárosunkban, tavaly májusban pedig Jade is meglátogatta. Budapest annyira megtetszett neki, hogy tavaly októberben visszatért a barátaival, és ismét itt töltött pár napot. Reméljük, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy Magyarországra látogatott!