Måneskin: egészséges lenne szólóban is dolgoznunk

Talán nem meglepő, hogy minden banda – gondoljunk csak a Fifth Harmony, Little Mix, One Direction hármasra – tagjai szívesen élnék ki saját kreativitásukat és foglalkoznának olyan dolgokkal, ami csak őket érdekli és kreálnának olyan hangzást, ami csak az övék. Ez a Måneskinnél sincs másképp.

A banda frontembere, Damiano David a napokban egy interjú keretein belül mesél arról, hogy szerinte több, mint egészséges lenne az, hogyha szólóban is dolgoznának néha.

Szerintem ez [a szólóban való zenélés] egyszerre lenne nagyon egészséges és pusztító is.

De itt nem állt meg a gondolatmenet, így nem kell tartanunk attól, hogy a banda esetleg feloszlana, vagy szünetre vonulna. Inkább úgy tudjuk elképzelni, mint Luke Hemmings vagy Ashton Irwin szóló projektjeit, ahol a 5 Seconds of Summer zavartalanul operált tovább.

Az egyetlen dolog, ami számít az az, hogy hogy egyeztek meg a bandával ezzel kapcsolatban, mert a banda az a dolog az életemben, ami mindent megadott, amiről valaha álmodoztam. És, ha valaha lenne lehetőségem szóló zenét csinálni, akkor mindig arra kell majd gondolnom, hogy ez is a banda miatt jöhetett csak létre. Ez az alapom. Itt kezdtem. Én itt lettem művész.