Hivatalosan is elstartolt Dua Lipa karrierjének új fejezete

Megérkezett a Houdini!

Dua Lipa nem bízta a véletlenre, hogy hogyan startoljon el a harmadik albuma köré épített érája. Először piacra dobta az év egyik legjobban várt filmjéhez, a Barbie-hoz készült betétdalát, a Dance The Night-ot, ezzel lezárva a Future Nostalgia korszakot, majd amikor már éppen kezdett alábbhagyni a Barbie-láz, törölte az összes Instagram posztját, megváltozatta a streaming platformokon az eddigi lemezei borítóit, és vörösre festette a haját, hogy a lehető legnagyobb hype-ot generálja a felvezető kislemeze megjelenésére – most pedig végre megérkezett a dal a videójával együtt.

A Houdini című szerzeményben, melyet egyébként a magyar származású és Budapesten született bűvészről, Harry Houdiniről nevezett el, minden megvan ahhoz, hogy az énekesnő legnagyobb slágerei között landolhasson. A zenei alap mind a klubokban, mind a rádiók lejátszási listáin tökéletesen megállja a helyét, a dallama kellőképpen fülbemászó, a szövege pedig motiváló üzenettel rendelkezik.

A Houdini egy átbulizott éjszaka energiáját testesíti meg. Ez az első dal, amit arról írtam, hogy milyen felszabadító érzés és jó móka szinglinek lenni. A szövege játékos, de a felszín alatt valódi üzenet rejtőzik, mégpedig az, hogy mélyen ismerd meg önmagad, és soha nem érezz bűntudatot azért, mert tudod, mennyit érsz. Néha Houdininek kell lenni, hogy kiszabadulj egy olyan helyzetből, ami már nem válik a javadra

– nyilatkozta a sztár az Apple Music-nak.

A klipjét, melyet Manu Cossu rendezett, a track bulizós oldalára építették fel, ugyanis Dua végig táncol benne egy próbateremben, hol egymagában, hol pedig egy csapat táncossal körülvéve.

A szerzemény producerei Danny L Harle és a Tame Impala projektből ismert Kevin Parker voltak, akikkel nem csak a felvezető kislemezt, de a várva várt harmadik korongja nagy részét is készítette az énekesnő. Elmondása szerint a többi dal eléggé eltér a most megjelent Houdini-től, ugyanakkor az egész albumra nagy hatással volt a pszichedelikus stílus, és összességében egy bulizós és pozitív anyagra számíthatunk.

A legtöbb dal az albumon a teljes káosz örömteli pillanataiban íródott, arról, hogy hogyan jártam az utamat a világban és maradtam optimista, bármi is történjék

– mesélte Dua egy sajtóközleményben.

Dua harmadik lemeze jövőre jelenik meg.