Heteken belül megkezdődhet a Narnia krónikái rebootjának forgatása a Barbie rendezőjével

Előbb érkezhet az első film, mint gondolnánk.

Idén júliusban jelentették be, hogy érkezik a Netflixre a Narnia krónikái újragondolt változata Greta Gerwig rendezésében, akinek a hatalmas sikernek örvendő Barbie filmet is köszönhetjük. Eddig nem sok mindent lehetett tudni a projektről, most azonban a streaming platform egyik fejese elárulta, hogy előbb kezdődnek meg a munkálatok, mint az gondolhattuk volna.

Scott Stuber a Collidernek adott interjújában osztotta meg, hogy prioritást élvez náluk az alkotás, és legjobb esetben akár heteken belül elindulhat a forgatás.

Szerintem mindenki tudja, hogy arra törekszünk, hogy Greta Gerwig Narnia krónikái filmje minél előbb összejöjjön és elkészüljön, ami jövőre lesz.

Ennél többet egyelőre nem tudunk a filmről, így például azt sem, hogy kiket láthatunk majd benne. Annyi viszont biztos, hogy filmsorozatot terveznek belőle, melynek az első két részéért felel majd Greta, és a forgatókönyveket is ő írja. A rendező korábban azt nyilatkozta, hogy nagyon hálás a lehetőségért, ugyanakkor borzalmasan izgul miatta, és annyira nagy rajta a nyomás, hogy C.S. Lewis klasszikus regényeit a hozzájuk méltó módon hozza el a képernyőre, hogy rémálmai vannak.

A történet a képzeletbeli Narnia földjén, egy állatok és szörnyek lakta varázslatos világban játszódnak, melyet több gyermek is felfedez. Őket Aslan oroszlán hívja meg, hogy védjék meg az otthonát a gonosztól. A könyvekből rengeteg feldolgozás készült, a leghíresebb pedig talán a 2005-ös Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény , melynek még két folytatása jelent meg 2008-ban és 2010-ben.

Sokak szerint nagy vállalás a Netflix részéről, hogy filmek, és nem pedig sorozat formájában hozzák el újra a képernyőre az C.S. Lewis által megálmodott univerzumot, hiszen egy roppant összetett történetről beszélünk rengeteg különböző karakterrel.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy mikorra tervezik az első film premierjét.